Inspiratie, trends & tips

  • gratin2

Seizoensgroenten december

Geplaatst op 20/09/2017

De maand december is de ultieme feestmaand in de horeca. In de kerstvakantie willen je gasten genieten van dat beetje extra luxe dat de kerst met zich meebrengt. Niet alleen van de gezellige feestelijke sferen in het restaurant, maar ook van de mooie gerechten op tafel. Wat zet je dan in december op je menukaart?

De seizoensgroenten van december zijn zeer geschikt om een bord mooi mee op te maken. Sommige groenten vind je ook de rest van het jaar in de winkels, maar bijvoorbeeld de 'vergeten groente' pastinaak past echt bij de winter. Maak er een mooie pastinaakpuree mee of grill de groente als bijgerecht.

Ook de andere seizoensgroenten zijn zeer geschikt om een mooi gerecht op tafel te zetten voor je gasten:

  • Aardappelen
  • Aardpeer
  • Boerenkool
  • Bosui
  • Chinese kool
  • Knolselderij
  • Koolraap
  • Pastinaak
  • Pompoen
  • Postelein
  • Prei
  • Radicchio
  • Rammenas
  • Rettich
  • Rode biet
  • Rode kool
  • Savooiekool
  • Schorseneren
  • Spitskool
  • Spruiten
  • Uien
  • Veldsla
  • Witlof
  • Witte kool
  • Wortelen

Ook bij het nagerecht kun je rekening houden met producten voor het seizoen. Appels, bananen, peren, pompelmoes en natuurlijk niet te vergeten de mandarijnen en sinaasappels zijn echte fruitsoorten voor het winterseizoen.

Bekijk hieronder de seizoensgroenten van de komende maanden.

Seizoensgroenten januari

Winter_0_2_0
Geplaatst op 20-9-2017
Lees meer

Seizoensgroenten februari

Winter_0_2_0
Geplaatst op 20-9-2017
Lees meer

Seizoensgroenten maart

lente_1
Geplaatst op 20-9-2017
Lees meer