Vegan snacks borrelplank - Zero Waste

Zero Waste

Deze borrelplank biedt een assortiment aan knapperige Aviko Plant-based snacks, aangevuld met verse ingrediënten en diverse plantaardige sauzen voor een smaakvolle ervaring.

Ingrediënten

Overige ingrediënten

  • 8 wortelen met bladeren
  • 300 ml minisoep*
  • Handvol knoflook-kruidencroutons met zeezout*
  • 1 portie geroosterde pittige kikkererwten*
  • 200 g gemengde kaasblokjes (van restjes kaas)

Sauzen

  • 1 portie wortelbladpesto*
  • 1 portie groentedip*
  • 1 portie sriracha yoghurt*
Vegan snacks borrelplank - Zero Waste

*Mini Soep

  • Een restje soep is ideaal als cocktailsoep in kleine glaasjes (van 75 ml).

*Knoflook kruidencroutons met zeezout

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC. Scheur oud stokbrood, ciabatta of broodjes in stukjes.
  • Schep het brood om met olijfolie, gehakte verse kruiden en zeezout. Rooster het brood in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en knapperig. Bewaar de croutons in een luchtdichte verpakking.

*Geroosterde pittige kikkererwten - 4 porties

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC. Spoel 500 gram kikkererwten (uit blik) in een zeef. Spreid ze uit op een schone theedoek en dep ze droog. Verwijder de losse schillen. 
  • Roer de kikkererwten los met 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel gerookt paprikapoeder, 1 theelepel gemalen kerrie, 1 theelepel gemalen knoflook en zout naar smaak. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat. 
  • Rooster ze 30-35 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Gooi ze halverwege om ze halverwege om; rooster de kikkererwten niet te donker! Laat de kikkererwten afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte verpakking.

*Pesto van bladeren - 4 porties

  • Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer 30 gram verse groene wortelbladeren met 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels pijnboompitten en 150 ml extra vierge olijfolie. 
  • Roer er 50 gram geraspte Parmezaanse kaas door en breng de pesto op smaak met zout en peper. Bewaar de pesto in een schoon potje in de koelkast.

*Groentedip - 4 porties

  • Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer 300 g gekookte of geroosterde groenten met 2 teentjes knoflook. 
  • Schep er 2-3 eetlepels mayonaise en/of crème fraîche door en breng op smaak met zout en peper. Bewaar in een schone pot in de koelkast.

*Sriracha Yoghurt - 4 porties

  • Meng 300 g Griekse yoghurt met sriracha saus naar smaak. Bewaar de yoghurt in een schone pot in de koelkast.
Green Delight Borrelplank header

Een nieuw product op je menukaart?

Vraag gratis een sample aan en proef of het product past in je menu.

Vraag gratis sample aan