
Vlees op een stokje
Om het makkelijk te maken wordt de chimichurri in dit recept zowel voor de marinade van de kip als voor de saus gebruikt. Een onweerstaanbare combinatie met romige aardappelpuree!
Ingrediënten (4 porties)
- 400 g Aviko Super Mash Homemade
- 3 uien
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 1 bos platte peterselie
- ½ theelepel gemalen komijn
- Snufje gemalen kaneel
- ¼ theelepel gemalen kruidnagel
- Sap van 1 citroen
- 6 el olijfolie
- 600 g kippendijfilet met vel
- 2 rode puntpaprika
- 12-16 rode slabladeren
Aviko Super Mash Homemade
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten
- Snipper 1 ui fijn. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak fijn. Hak de knoflook en peterselie fijn. Meng de ui, rode peper, knoflook en peterselie met de kruiden, citroensap en olijfolie. Breng de chimichurri op smaak met zout en peper.
- Dep de kippendijfilets droog en leg ze in een schaal. Giet de helft van de marinade erover en zet 15 minuten apart om te marineren.
- Snijd de rest van de uien en paprika in blokjes van 2-3 cm. Snijd ook de kippendijfilets in blokjes van gelijke grootte. Rijg de kip, ui en paprika aan 4 spiesen.
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Grill de kipspiesjes op de BBQ of in een grillpan in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
Schep de aardappelpuree op 4 borden. Verdeel de slabladeren erover. Leg de kipspiesjes op de sla en schep de rest van de chimichurri erover.
Tip: Heb je meer tijd? Marineer de kip dan minstens 4 uur in de marinade, een hele nacht kan ook, voor een intensere smaak.