tomato-basil_dip.jpg

Tomaat-basilicum dipsaus

Ingrediënten Tomaat-basilicum dipsaus (4 porties)

  • 600 g Aviko Grip ’n Dip
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Handvol basilicumblaadjes
  • Gedroogde chilivlokken naar smaak
banner_-_baba_ganoush

Bereidingswijze Tomaat-basilicum dipsaus

Bereidingstijd: 10 minuten

Oven: 20 minuten + afkoelen

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de tomaten in een ovenschaal en meng met de olijfolie.
  • Rooster de tomaten in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten tot ze zacht en sappig zijn. Laat de geroosterde tomaten afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Doe de geroosterde tomaten met het vrijgekomen sap, knoflook en basilicumblaadjes in de hakmolen. Pureer tot een grove dip.
  • Breng de dip op smaak met chilivlokken of zout en peper, en schep in een kom.
  • Bereid de friet volgens de instructies op de verpakking en serveer met de dip.