
Tomaat-basilicum dipsaus
Ingrediënten Tomaat-basilicum dipsaus (4 porties)
- 600 g Aviko Grip ’n Dip
- 250 g cherrytomaten
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- Handvol basilicumblaadjes
- Gedroogde chilivlokken naar smaak
Aviko Grip ’n Dip
Bereidingswijze Tomaat-basilicum dipsaus
Bereidingstijd: 10 minuten
Oven: 20 minuten + afkoelen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de tomaten in een ovenschaal en meng met de olijfolie.
- Rooster de tomaten in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten tot ze zacht en sappig zijn. Laat de geroosterde tomaten afkoelen tot kamertemperatuur.
- Doe de geroosterde tomaten met het vrijgekomen sap, knoflook en basilicumblaadjes in de hakmolen. Pureer tot een grove dip.
- Breng de dip op smaak met chilivlokken of zout en peper, en schep in een kom.
- Bereid de friet volgens de instructies op de verpakking en serveer met de dip.
Andere lekkere dipsausen
