Slow cooked konijnenbout met mosterd en pastinaak

  • AVI17150-01 VhS  Konijn 810x541

Slow cooked konijnenbout met mosterd en pastinaak

Bij langzaam gegaarde konijnenbout weet je zeker dat alle smaken samenkomen tot een topgerecht. Een heerlijk klassiek wintergerecht maak je helemaal af met de tartiflettes.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 80 ºC. Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper. Haal de knoflooktenen los van de bol en pel ze.
  2. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie en braad de konijnenbouten in 2-3 porties aan beide kanten aan. Leg ze in een passende braadslede, met de plakjes pastinaak ertussen.
  3. Schenk de wijn in de pan en roer de aanbaksels met een spatel los. Voeg de fond, de mosterd en de tijm toe. Breng tegen de kook en schenk het vocht over de konijnenbouten.
  4. Dek de braadslede af met een deksel of aluminiumfolie en schuif in de voorverwarmde oven. Laat de konijnenbouten in de oven 6 uur langzaam garen.
  5. Bereid de tartiflettes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven of combi-steamer. Leg de tartiflettes op een schaal, maal er peper naar smaak over en bestrooi met de rucola. Serveer de tartiflettes met de konijnenbouten en de pastinaak.

Voedingswaarde

Per persoon: 760 kcal, 40 g eiwit, 48 g vet waarvan 22 g verzadigd,35 g koolhydraten, 6 g vezels en 4,2 g zout

Variatietip

Vervang de konijnenbouten ook eens door kippenbouten. Voeg voor extra pit wat ringetjes rode peper toe.