Recept Aviko mini gratin aardpeer en pastinaak met patrijs

Patrijs met vijgen, pancetta, salie en mini-pastinaak gratins

Verwen je smaakpapillen met patrijs bereid met vijgen, knapperige pancetta, aromatische salie en mini-pastinaakgratin. Een luxueus gerecht dat je gasten zal betoveren.

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 40-50 Aviko Mini Gratins Aardpeer & Pastinaak
  • 8 el olijfolie
  • 1 stuk van 200 g pancetta, in kleine blokjes
  • 1 takje salie, blad fijngehakt
  • 3 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 el venkelzaad
  • 500 g gedroogde vijgen, fijngesneden
  • 50 g amandelen, fijngehakt
  • 10 wilde patrijzen, panklaar
  • 1 kg haricots verts, panklaar
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • olijfolie extra vierge
  • 2 bakplaten bekleed met bakmat, keukentouw
Recept Aviko mini gratin aardpeer en pastinaak met patrijs

Bereidingswijze

40 minuten bereiden + 20 minuten oven

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de pancetta 5 minuten met de salie, de sjalot en het venkelzaad. Leg intussen de gratins op een bakplaat.
  • Schep de vijgen en de amandelen door het pancettamengsel. Vul er de patrijzen mee. Druk de poten stevig tegen het lichaam en bind ze vast. Bestrooi de patrijzen met zout en peper.
  • Verhit in 2-3 ruime koekenpannen elk 2-3 el olijfolie. Braad de patrijzen rondom bruin aan en leg ze op de andere bakplaat.
  • Bak de patrijzen in de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar. Schuif na 5 minuten de gratins bij de patrijzen in de oven en bak ze in 10-15 minuten goudbruin en gaar.
  • Kook de haricots verts in water met zout in 4 minuten knapperig gaar. Giet ze af en schud ze om met de peterselie, een scheut olijfolie en peper naar smaak.
  • Verdeel de patrijzen, gratins en haricots verts over 10 borden.

Meer weten over Mini Gratins Aardpeer & Pastinaak?

Wil je een sample aanvragen of heb je andere vragen? We staan voor je klaar!