Verwen en onderscheid - Loaded Grip 'n Dip

Loaded Grip 'n Dip

De Loaded Grip 'n Dip borrelplank is een feestelijke borrelplank met Aviko grip 'n dip gemaakt om te dippen. Overgoten met heerlijke toppings van pulled bbq-chicken, pulled teriyaki-pork en geroosterde groenten.

Ingrediënten

Overige ingrediënten

  • 1 portie pulled BBQ kip met ijsbergsla, (geroosterde) tomaten en platte peterselie*
  • 1 portie pulled teriyaki pork met paksoi, verse koriander en geroosterde sesamzaadjes*
  • 1 portie geroosterde groenten met rucola, limoen-basilicum mayonaise en geroosterde pijnboompitten*
Verwen en onderscheid - Loaded Grip 'n Dip

*Pulled BBQ Chicken - 4 Porties

  • Verwarm de oven voor op 150 ºC. Leg 6 kippenbouten in een ovenschaal en giet er 150 ml (rokerige) barbecuesaus over. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de kippenpoten 3 uur in de voorverwarmde oven. 
  • Verwijder het vel en de botten van de kippenbouten en trek het kippenvlees vlees in plukjes met twee vorken. Meng het kippenvlees met het braadvocht sappen en breng op smaak met zout en peper. Bewaar de getrokken kip afgedekt in de koelkast en verwarm voor het serveren in de koekenpan. 
  • Serveer met extra barbecuesaus, fijngesneden ijsbergsla, (geroosterde) cherrytomaatjes en (platte) peterselie op de Grip 'n Dip frietjes. 

*Pulled Teriyaki Pork - 8 Porties

  • Verwarm de oven voor op 150 ºC. Leg 2½ kg varkenshaas in een braadslee en giet 300 ml teriyaki schaal en giet er 300 ml teriyakisaus over. Dek de schaal af met aluminiumfolie en gaar het varkenshaasje 6 uur in de voorverwarmde oven. 
  • Trek het varkensvlees met twee vorken in plukjes en meng door het braadvocht. sappen. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar de pulled pork afgedekt in de koelkast en verwarm voor het serveren in de koekenpan; voeg eventueel een extra scheutje teriyakisaus toe indien gewenst. 
  • Serveer met gehakte (baby) paksoi, verse koriander, geroosterde sesamzaadjes zaadjes en partjes limoen bovenop de Grip 'n Dip frietjes.

*Geroosterde groenten met limoen-basilicum mayonaise - 4 porties

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd 1 courgette, 1 aubergine, 2 rode paprika's en 3 rode uien in stukjes van 2 cm. Schep de groenten met 4 eetlepels olijfolie, zout en peper. 
  • Rooster de groenten 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn.
  • Doe voor de limoen-basilicummayonaise 1 ei, 1 theelepel mosterd, het sap van 1 limoen, 250 ml zonnebloemolie in een hoge maatbeker. Doe de staafmixer erin en mix langzaam, tot een gladde mayonaise. 
  • Voeg de blaadjes van 3 takjes basilicum toe en pureer nogmaals tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en (witte) peper.
  • Serveer de geroosterde groenten met rucola, geroosterde pijnboompitten en limoen-basilicummayonaise op de Grip 'n Dip frietjes.
cta_dark_kitchen_1440x920

Een nieuw product op je menukaart?

Vraag gratis een sample aan en proef of het product past in je menu.

Vraag gratis sample aan