Aviko laurierstoof_met_sperziebonen_en_aardappelkroketdakje_-_1440x720.jpg

Laurierstoof met sperziebonen en aardappelkroketdakje

Oma’s stoof met sperziebonen onder een feestelijke deksel van aardappelkroketjes!

Ingrediënten 

Voor 8 personen 

  • Aviko Aardappelkroketjes 
  • (1500 g) 8 sukadelappen 
  • 1000 ml vleesbouillon 
  • 6 laurierblaadjes 
  • 1000 g sperziebonen - 2x Ronde ovenschaal van 24 cm ø 
  • Uit voorraad: 4 el mosterd, 4-6 el bloem, 50 g roomboter
Aviko laurierstoof_met_sperziebonen_en_aardappelkroketdakje_-_1440x567.jpg

Bereidingswijze

  • Bereidingstijd: 30 minuten - Stoven: 2 uur - Oven: 20 minuten
  • Smeer de sukadelappen aan beide kanten dik in met de mosterd. 
  • Strooi de bloem op een bord. 
  • Haal het vlees door de bloem en bestrooi met peper. 
  • Smelt in een braadpan de boter. 
  • Bak de sukadelappen aan beide kanten in 4 minuten bruin. 
  • Schenk de warme bouillon erbij. 
  • Voeg de laurierblaadjes toe en breng aan de kook. 
  • Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in minstens 2 uur gaar. 
  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Maak intussen de sperziebonen schoon. 
  • Kook ze in ruim water met zout in 6 minuten beetgaar. 
  • Laat ze even uitlekken. Schep de sperziebonen in de ovenschaal. 
  • Verdeel er het vlees met de saus over. 
  • Dek af met de aardappelkroketjes in een mooi patroon. 
  • Bak de stoofschotel met de aardappelkroketjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.

TIP. Voeg voor een extra rijke saus 1 eetlepel appelstroop aan het stoofvocht toe en vervang de bouillon door donker bier.

Meer weten over Aardappelkroketjes?

Heb je vragen voor ons? We staan voor je klaar!