Bereidingswijze
Keppelse wafels
- Weeg de Aviko Aardappelpuree af en laat ontdooien in een RVS bekken.
- Duw vervolgens door een bolzeef en vermeng met de dooiers en de bloem.
- Maak ondertussen het soezenbeslag.
- Breng hiervoor het water met de boter aan de kook.
- Roer er de bloem door en maak dit gaar.
- Meng er een voor een de eieren door en meng door de aangemaakte Aardappelpuree.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Schep de massa in een spuitzak met gladde spuitmond.
- Verwarm een wafelijzer en spuit er kleine hoopjes van het aardappelbeslag op.
- Doe de deksel dicht en bak ze gaar.
- Houd ze warm in een warmtekast van maximaal 65°C.
Erwten-muntpuree
- Blancheer de erwten in kokend water met zout.
- Giet af en pureer ze in de blender met de fijngesneden munt en de boter.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de erwtenpuree in een spuitzak met glad spuitmondje.
Stoofvlees
- Peper en zout het vlees nauwkeurig en royaal.
- Bak in een combinatie van roomboter en olijfolie.
- Blus het braadvocht af met de wijn en laat los koken.
- Fruit de groenten en de knoflook aan in boter en olie en voeg alles samen. Voeg de kruiden toe en stoof heel rustig gaar.
- Zeef het braadvocht en breng op smaak met limoensap en Tsuyu. Bind licht af met aardappelzetmeel.
Zilveruitjes
- Bak de zilveruitjes rondom bruin in een koekenpan met een beetje olie of boter.
Afwerking
- Plaats de wafel op een disposable schaaltje en werk af met de erwtenpuree, takjes munt en tahooncress.
- Schep er het stoofvlees bij en de gebakken zilveruitjes.