
Groentesalade met kaaskroketten en walnoten
Een heerlijke salade met een hartige bite? probeer eens de groentesalade met Aviko Kaaskroketten en walnoten.
Ingrediënten
Voor 10 personen
- 20 stuks Aviko kaaskroketten
- 750 gram haricots verts, schoongemaakt
- 500 gram doperwten (diepvries)
- 3 eetlepels fijngehakte dragonblaadjes
- 3 eetlepels honing
- 3 eetlepels milde grove mosterd
- 150 mililiter dragonazien
- 450 mililiter olijfolie extra vierge
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 stuks tijm
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 gram jonge bladsla
- 3 sjalotten, fijngesnipperd
- 200 gram walnoten
- olie om te frituren

Bereidingswijze
30 minuten bereiden
- Kook de haricots verts in water met zout in 4-5 minuten beetgaar.
- Voeg na 3 minuten de doperwten toe en kook in nog 1-2 minuten knapperig gaar.
- Giet de groenten af en spoel ze kort onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
- Verhit de olie om te frituren tot 175 ºC.
- Klop intussen een dressing van de dragon, de honing, de mosterd, de azijn en de extra vierge olijfolie.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Bak de bevroren kaaskroketten in 5-6 minuten goudbruin en krokant in de hete olie.
- Verhit tegelijkertijd in een koekenpan de olijfolie.
- Schep de courgetteblokjes erin om en bak 2 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Verdeel de bladsla, de haricots verts met de doperwten, de courgette en de sjalot over tien borden.
- Besprenkel de salades met de dressing.
- Leg op elk bord twee kaaskroketten.
- Bestrooi met de walnoten en naar wens nog wat extra peper.