Aviko recept groente salade kaaskroket

Groentesalade met kaaskroketten en walnoten

Een heerlijke salade met een hartige bite? probeer eens de groentesalade met Aviko Kaaskroketten en walnoten.

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 20 stuks Aviko kaaskroketten
  • 750 gram haricots verts, schoongemaakt
  • 500 gram doperwten (diepvries)
  • 3 eetlepels fijngehakte dragonblaadjes
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels milde grove mosterd
  • 150 mililiter dragonazien
  • 450 mililiter olijfolie extra vierge
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 stuks tijm
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gram jonge bladsla
  • 3 sjalotten, fijngesnipperd
  • 200 gram walnoten
  • olie om te frituren
Aviko recept groente salade kaaskroket

Bereidingswijze

30 minuten bereiden

  • Kook de haricots verts in water met zout in 4-5 minuten beetgaar.
  • Voeg na 3 minuten de doperwten toe en kook in nog 1-2 minuten knapperig gaar.
  • Giet de groenten af en spoel ze kort onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  • Verhit de olie om te frituren tot 175 ºC.
  • Klop intussen een dressing van de dragon, de honing, de mosterd, de azijn en de extra vierge olijfolie.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Bak de bevroren kaaskroketten in 5-6 minuten goudbruin en krokant in de hete olie.
  • Verhit tegelijkertijd in een koekenpan de olijfolie.
  • Schep de courgetteblokjes erin om en bak 2 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  • Verdeel de bladsla, de haricots verts met de doperwten, de courgette en de sjalot over tien borden.
  • Besprenkel de salades met de dressing.
  • Leg op elk bord twee kaaskroketten.
  • Bestrooi met de walnoten en naar wens nog wat extra peper.