Green Tapas
"Groene Tapas" is een verrukkelijke selectie van plantaardige snacks, aangevuld met smaakvolle ingrediënten zoals gegrilde groentesticks, gemarineerde artisjokharten, Iberico of Manchego kaas, vijgenbrood en tortilla.
Ingrediënten
Overige ingrediënten
- 4 gegrilde groentesticks
- 100 g gemarineerde artisjokharten
- 100 g Iberico of Manchego kaas
- 100 g vijgenbrood
- 150 g bolletjes/blokjes tortilla (gekoeld)
- 75 g gezouten of gerookte amandelen
Sauzen
- 1 portie olijf aioli*
- 1 portie crème van artisjok*
*Spiesjes van gegrilde groenten - 16 stuks
- Snijd 1 courgette en 1 aubergine en 1 rode paprika in stukjes van 2 cm. Schep de courgette, aubergine en paprika om met 3 eetlepels olijfolie, zout en peper.
- Grill de groenten in een grillpan tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben. Laat de gegrilde groenten afkoelen en rijg ze aan 16 mooie spiesjes.
*Olijven Aioli - 4 porties
- Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer 150 gram gemengde pitloze olijven met 100 gram aioli. Bewaar de aioli in een schone pot in de koelkast.
*Artisjok Crème - 4 porties
- Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer 500 gram artisjokharten (uit blik) met 2 teentjes knoflook en 2 eetlepels mayonaise tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar de artisjokcrème in een schone pot in de koelkast.