Verwen en onderscheid - Greek Mezze

Greek Mezze

Ingrediënten

Overige ingrediënten

  • 12 dadels (zonder pitten)
  • 1 portie gebakken druiven*
  • 1 portie gegrilde aubergineplakken met knoflook & kruiden*
  • 4 gegrilde lamskoteletjes*
  • 2 pitabroodjes, in stukjes

Sauzen

  • 1 portie (zelfgemaakte) tzatziki*
  • 1 portie fetadip*
Verwen en onderscheid - Greek Mezze

*Gebakken druiven - 4 porties

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel 1 tros (ongeveer 600 g) kleine blauwe druiven in verschillende porties en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met olijfolie. Bak gedurende 20 minuten - dit versterkt het aroma. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar daarna op een koele plaats.

*Gegrilde aubergine met knoflook & kruiden - 4 porties

  • Snijd 300 g (mini) aubergines in plakjes. Bestrijk ze met 3 eetlepels olijfolie en bak ze in een grillpan of op de barbecue. Wentel de gegrilde aubergineplakken in olijfolie met 2 teentjes knoflook (in plakjes gesneden), fijngehakte peterselie, dille en/of oregano en bewaar op een koele plaats. 

*Gegrilde lamskoteletten - 8 stuks

  • Dep 8 lamskoteletjes droog en bestrijk ze aan beide kanten dun met olijfolie, breng op smaak met zout en peper. Grill 2-3 minuten aan elke kant - afhankelijk van de bereidingswijze. Serveer warm.

*Tzatziki - 4 porties

  • Meng 500 g Griekse yoghurt met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 3 grofgehakte minikomkommers. Breng op smaak met zout en peper en bewaar in de koelkast.

*Fetadip - 4 porties

  • Mix 400 g grof verkruimelde feta met 100 ml melk in een mixer tot een romige massa. Bewaar in de koelkast.
cta_dark_kitchen_1440x920

Een nieuw product op je menukaart?

Vraag gratis een sample aan en proef of het product past in je menu.

Vraag gratis sample aan