Gratins met roodlof en paddenstoelen

  • Gratins met roodlof en paddestoelen

Gratins met roodlof en paddenstoelen

Presenteer de gratins voor alle gasten eens samen op een plank.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Zet de gratins op een bakplaat.
  • Maak het roodlof en de paddenstoelen schoon en snijd in stukjes.
  • Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Schud de geroosterde noten op een bord.
  • Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Verhit intussen in een koekenpan de boter.
  • Schep de roodlof en paddenstoelen erdoor en smoor in 8-10 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de roodlof en paddenstoelen over de gratins. Besprenkel met de hazelnootolie en bestrooi met de geroosterde hazelnoten en de tijm.

Voedingswaarden
505 kcal, 9 g eiwit, 39 g vet waarvan 23 g verzadigd, 27 g koolhydraten, 3 g vezels en 2,0 g zout.

Tip: Walnoten en walnootolie kunnen natuurlijk ook prima!