aviko_gratins_met_brie_geroosterde_druiven_en_krokante_salie_

Gratins met brie, geroosterde druiven en krokante salie

Deze gratins zijn een dankbaar bijgerecht; met brie en geroosterde druiven doe je er klein en groot een plezier mee. Bestrooi ze met krokant gebakken blaadjes salie.

Ingrediënten 

Bijgerecht voor 8 personen

aviko_gratins_met_brie_geroosterde_druiven_en_krokante_salie_

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15 minuten - Oven: 30 minuten 

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. 
  • Zet de gratins op de bakplaat. 
  • Bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin. 
  • Leg de laatste 15 minuten van de baktijd de druiven bij de gratins op de bakplaat. Zo roosteren ze zoet en sappig. 
  • Neem de bakplaat uit de oven. 
  • Leg de druiven op een bord. 
  • Snijd de brie in plakjes en verdeel over de gratins. 
  • Schuif de gratins nog 5-8 minuten terug in de oven, tot de brie begint te smelten. 
  • Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan. 
  • Bak de salieblaadjes in 3-4 minuten krokant; laat ze niet te donker kleuren! 
  • Zet de gratins op een plank of schaal. 
  • Verdeel er de geroosterde druiven en de krokante salieblaadjes over. 
  • Bestrooi met peper naar smaak.

Meer weten over Gratins?

Wil je een sample aanvragen of heb je andere vragen? We staan voor je klaar!