Aviko Recept Gratin met groene asperges en parmaham

Gratin met groene asperges en parmaham

Maak indruk met dit prachtige gerecht. De parmaham kan ook worden vervangen door gerookte zalmfilet of een handvol Hollandse garnalen.

Ingrediënten gratin met groene asperges en parmaham (4 personen)

  • 8 Gratins cream & cheese
  • 4 el groene pesto 
  • 16 plakjes parmaham 
  • 1 bol mozzarella (125 g), uitgelekt 
  • 500 g groene asperges 
  • 7 el extra vierge olijfolie 
  • 2 el pijnboompitten 
  • 75 g rucola 
  • Bakplaat met bakpapier, grillpan 

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 minuten + oven: 25 minuten

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de gratins op een bakplaat en bestrijk ze met de pesto. Omwikkel de gratins met de ham.
  • Snijd de mozzarella in 8 dunne plakjes en leg ze op de pesto. Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd ondertussen het houtachtige uiteinde van de asperges en bestrijk ze dun met 3 eetlepels olijfolie.
  • Verhit de grillpan. Grill de asperges 5-6 minuten tot ze beetgaar zijn. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.
  • Haal de gratins uit de oven en verdeel ze over 4 borden. Verdeel de asperges en een beetje rucola erover. Bestrooi met de pijnboompitten.
  • Dresseer de rest van de rucola met de 4 overgebleven eetlepels olijfolie, zout en peper. Schep de rucola op de borden met de gratins.

Tip: Nog meer Italië op je bord? Bestrooi de heerlijke gratins dan met geraspte Parmezaanse kaas. 

Aviko Recept Gratin met groene asperges en parmaham