Verwen en onderscheid - Chic Charcuterie

Chic Charcuterie

Een verfijnde en smaakvolle borrelplank die doet denken aan een Franse brasserie. Biedt jouw gasten een gastronomische ervaring en een ware trakatie voor de fijnproever.

Ingrediënten

Overige ingrediënten

  • 1 portie steak tartare*
  • 1 portie zuurdesem toast*
  • 50 g rauwe ham
  • 75 g (boeren)paté
  • 100 g brie
  • 1 gekoelde mini-quiche
  • 2 verse vijgen
  • 50 g cornichons

Sauzen

  • 50 g truffelmayonaise
  • 1 portie vijgenchutney*
  • 1 portie dragoncrème*
Verwen en onderscheid - Chic Charcuterie

*Steak Tartare - 4 porties

  • Snijd 500 g ossenhaas in kleine blokjes van maximaal 3 mm. 
  • Meng voor de dressing 2 eierdooiers met 1 theelepel fijne mosterd. Klop er 6 eetlepels extra vierge olijfolie door. Schep er 1 kleine fijngehakte sjalot, 1 fijngehakte kleine (zoet)zure augurk, 2 theelepels grof gehakte kappertjes en 1 takje fijngehakte peterselie. 
  • Bewaar de dressing en de steak tartare afgedekt in de koelkast. Net voor het serveren de steak tartare met de dressing en breng op smaak met zout en peper.

* Zuurdesem Toast - 4 porties

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd dunne plakjes van 1 zuurdesem stokbrood en leg ze op een bakplaat. Besprenkel de sneetjes brood met een beetje olijfolie. 
  • Rooster het brood in de voorverwarmde oven in 8 minuten goudbruin en knapperig. Bewaar de toast in een luchtdichte verpakking.

*Vijgenchutney - 4 porties

  • Snijd 500 gram verse vijgen en 100 gram gedroogde vijgen en pruimen in kleine stukjes. 
    Breng de vijgen met de gedroogde pruimen of vijgen, 200 gram suiker, 150 ml witte balsamicoazijn, 2 fijngesneden sjalotjes, 1 theelepel gemalen kaneel en de blaadjes van 5 takjes tijm aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat de chutney inkoken tot jamdikte in 30-45 minuten. Schep de chutney in een schone pot, laat afkoelen en in de koelkast bewaren.

*Dragoncreme - 4 porties

  • Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de blaadjes van 2-3 takjes dragon met 200 g mayonaise. Bewaar de dragoncrème in een schone pot in de koelkast. Spuit een dot dragoncrème op elke Kip pop en garneer met tuinkers
cta_dark_kitchen_1440x920

Een nieuw product op je menukaart?

Vraag gratis een sample aan en proef of het product past in je menu.

Vraag gratis sample aan