![Betaalbaar borrelplank - Budget Tapas](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fnetherlands%2F2023-07%2Fconcept_6._betaalbaar_borrelplank_-_budget_tapas.png&w=1920&q=100)
Budget Tapas
Een smaakvolle verwennerij voor je gasten! Rekening houdend met het budget. Hiermee houd je iedereen aan de borreltafel!
Ingrediënten
Overige ingrediënten
- 50 g chorizo
- 150 g gesneden tortilla (gekoeld)
- 1 rode peper in reepjes
- 75 g olijven
- 4 artisjok harten
- 30 g picos korte soepstengels
Sauzen
- 1 portie aioli*
- 1 portie romesco saus*
![Betaalbaar borrelplank - Budget Tapas](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fnetherlands%2F2023-07%2Fconcept_6._betaalbaar_borrelplank_-_budget_tapas.png&w=1920&q=100)
Aioli - 4 Porties
- Neem 3 knoflookteentjes, 1 ei, 2 theelepels citroensap en 250ml zonnebloemolie en doe deze in een grote maatbeker
- Zet de handblender op een lage stand en mix tot een gladde lobbige knoflook mayonaise
- Kruid de aioli met zout en peper. Bewaar de ailoi in een schone pot in de koelkast.
Romesco saus - 4 Porties
- Gebruik een keukenmachine of handmixer en pureer 2 geroosterde rode pepers(uit pot) met 4 theelepels geroosterde ongezouten amandelen, ¼ rode peper (zonder zaadjes), 2 teentjes knoflook en 75ml extra vergin olijfolie
- Kruid de romesco saus met 2 theelepels rode wijnazijn en zouten peper
- Bewaar de romesco saus in een schone pot in de koelkast. Als de saus iets te dik wordt wanneer je die wilt serveren; roer dan een klein beetje extra olijfolie door de saus