Brunch in a glass

Brunch in a glass

Aardappelpuree en een gepocheerd ei zijn een gouden combinatie. Aviko aardappelpuree is een makkelijke en betaalbare basis die je snel op smaak kunt brengen met bijvoorbeeld knoflook, Parmezaanse kaas en krokante panko. De chorizosaus is heerlijk en klaar om te serveren!

Ingrediënten (4 porties)

  • 400 g Aviko Super Mash Homemade 
  • 1 sjalot 
  • 100 g (verse) chorizo 
  • 2 el olijfolie 
  • 400 ml witte wijn 
  • 4 el panko 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 25 g Parmezaanse kaas 
  • 500 ml kookroom of houdbare slagroom 
  • 1 el witte wijnazijn 
  • 4 eieren 
  • Eetbare bloemen om te garneren 
801757-Aviko Super mash homemade-header

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten 

  • Snipper de sjalot en snijd de chorizo in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de chorizo 2 minuten. Voeg de sjalot toe en bak 1 minuut mee. Giet de wijn erbij en laat 20 minuten trekken op een heel laag vuur.  
  • Rooster de panko in een koekenpan goudbruin en krokant. Rasp de knoflook. Rasp ook de kaas. 
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de wijn hoger en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat weer tot de helft inkoken. 
  • Pocheer de eieren in een pan zachtjes kokend water met de azijn. Breng ondertussen de aardappelpuree op smaak met de knoflook, kaas en panko. 
  • Zeef de saus en klop schuimig in de blender. Breng op smaak met zout en peper. 
  • Schep de knapperige puree in 4 royale coupes of mooie kommen. Leg het gepocheerde ei op de puree. Schep de schuimige saus erover en garneer met wat eetbare bloemen. 

     

  • Tip: Liever zonder vlees? Laat de chorizo weg en laat een paar draadjes saffraan in de wijn trekken.