
Aziatische tartaar
Laat je verrassen door deze elegante draai aan een klassieker: Aziatische rundertartaar met een vleugje verse gember en knoflook. Geserveerd op knapperige röstirondjes met gemarineerde groenten is dit een heerlijk en gedurfd hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 8 Aviko Röstiko Rounds
- 300 g biefstuk of ossenhaas
- 4 cm gemberwortel
- 2 teentjes knoflook
- 1 lente-ui
- 6 el olijfolie
- 2 limoenen
- 2 paksoi
- 100 g Shimeji paddenstoelen
Aviko Röstiko Rounds
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 20 minuten
- Dep het vlees droog en snijd het in kleine blokjes. Schil de gember en rasp hem. Rasp ook de knoflook. Snijd de lente-ui fijn; houd 1 eetlepel ringetjes apart voor garnering.
- Meng het vlees met 2 theelepels gember en 2 eetlepels olijfolie. Voeg knoflook naar smaak toe. Breng de tartaar op smaak met limoensap, zout en peper.
- Meng de rest van de gember en knoflook met de fijngesneden lente-ui door de laatste 4 eetlepels olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Halveer de paksoi en veeg de champignons schoon. Bestrijk de paksoi met de gember-knoflookolie. Wentel de paddenstoelen door de rest van deze olie.
- Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Grill de paksoi 2 minuten per kant op de BBQ of in de grillpan. Grill de champignons 1-2 minuten. Breng de groenten op smaak met zout en peper.
Leg de röstirondjes op 4 borden. Schep de champignons op 4 röstirondjes en de tartaar op de andere 4. Voeg de gegrilde paksoi toe en bestrooi met de bosuiringetjes.
Tip: Druppel wat sesamolie en sojasaus over de tartaar voor een extra Aziatische smaakbeleving.