Aziatische tartaar

Aziatische tartaar

Laat je verrassen door deze elegante draai aan een klassieker: Aziatische rundertartaar met een vleugje verse gember en knoflook. Geserveerd op knapperige röstirondjes met gemarineerde groenten is dit een heerlijk en gedurfd hoofdgerecht.

Ingrediënten

  • 8 Aviko Röstiko Rounds 
  • 300 g biefstuk of ossenhaas 
  • 4 cm gemberwortel 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 1 lente-ui 
  • 6 el olijfolie 
  • 2 limoenen 
  • 2 paksoi 
  • 100 g Shimeji paddenstoelen 
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Dep het vlees droog en snijd het in kleine blokjes. Schil de gember en rasp hem. Rasp ook de knoflook. Snijd de lente-ui fijn; houd 1 eetlepel ringetjes apart voor garnering. 
  • Meng het vlees met 2 theelepels gember en 2 eetlepels olijfolie. Voeg knoflook naar smaak toe. Breng de tartaar op smaak met limoensap, zout en peper. 
  • Meng de rest van de gember en knoflook met de fijngesneden lente-ui door de laatste 4 eetlepels olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. 
  • Halveer de paksoi en veeg de champignons schoon. Bestrijk de paksoi met de gember-knoflookolie. Wentel de paddenstoelen door de rest van deze olie. 
  • Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Grill de paksoi 2 minuten per kant op de BBQ of in de grillpan. Grill de champignons 1-2 minuten. Breng de groenten op smaak met zout en peper. 
  • Leg de röstirondjes op 4 borden. Schep de champignons op 4 röstirondjes en de tartaar op de andere 4. Voeg de gegrilde paksoi toe en bestrooi met de bosuiringetjes. 

    Tip: Druppel wat sesamolie en sojasaus over de tartaar voor een extra Aziatische smaakbeleving.