Avocado-Hummus dipsaus header

Avocado-hummus dipsaus

De Avocado-Hummus dip gaat perfect in combinatie met de Grip 'n Dip friet van Aviko. Maak dit super eenvoudige recept nu ook zelf!

Ingrediënten Avocado-Hummus dipsaus (4 personen)

  • 1 verpakking Aviko Grip ’n Dip (600 g)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • 1 limoen
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 takje dille
  • 1 tl geroosterd sesamzaad
  • Staafmixer

 

Bereidingswijze

  • Halveer de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil.
  • Pureer met de staafmixer het avocadovruchtvlees met de tahin, het sap van de limoen en voldoende water tot een dikke romige dip. Breng op smaak met de komijn, zout en peper.
  • Schep de hummus in een schaaltje Bestrooi met topjes dille en het sesamzaad.
  • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.
  • Geen kikkererwten maar rijpe avocado vormt de basis van deze zijdezachte hummus. Ook deze hummus is 100% vegan.
  • Tip: Bestrooi met geroosterde chilivlokken voor een pittig accent.