Verwen en onderscheid - Antipasti

Antipasti

Ingrediënten

Overige ingrediënten

  • 8 Caprese spiesjes met kerstomaatjes & mini mozzarella*
  • 50 g prosciutto di San Daniele
  • 50 g spianata romana
  • 1 portie mini burrata met citroen-basilicum olijfolie*
  • 50 g Parmezaanse kaas of pecorino kaas
  • 1 portie knoflook-chiligarnalen*
  • 1 focaccia

Sauzen

  • 1 portie rucolapesto*
Verwen en onderscheid - Antipasti

*Chicken Pop caprese sticks - 8 stuks

  • Bereid de Chicken pops volgens de instructies. Rijg 8 tapas spiesjes met de Chicken pops, 8 cherrytomaatjes en 8 balletjes mini mozzarella. Garneer eventueel met een beetje rucola pesto.

*Miniburrata met citroen-basilicum olijfolie - 4 porties

  • Schrob 1 citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. 
  • Hak de blaadjes van 1 takje basilicum fijn. Meng de citroenschil en de gehakte basilicum met 75 ml extra vierge olijfolie. 
  • Besprenkel 4 mini burrata's met een beetje citroen-basilicum olijfolie vlak voor serveren. Bewaar de citroen-basilicumolie in een schone fles op een koele plaats (niet in de koelkast).

*Hot garlic chilli garnalen - 4 porties

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC. Dep 500 gram grote rauwe garnalen goed droog met keukenpapier en leg ze op de bakplaat. Besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie. 
  • Rooster de garnalen in de voorverwarmde oven in 15 tot 20 minuten gaar. 
  • Klop ondertussen een marinade van het sap en de schil van 1 limoen, 1 geperst teentje knoflook, ½ theelepel gedroogde chilivlokken en 6 eetlepels extra vierge olijfolie.
  • Schep de garnalen door de marinade. Bewaar de garnalen afgedekt in de koelkast.

*Rucola Pesto - 4 porties

  • Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer 30 gram rucola met 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels pijnboompitten en 150 ml extra olijfolie. 
  • Roer er 50 gram geraspte Parmezaanse kaas door en breng de pesto op smaak met zout en peper. Bewaar de pesto in een schoon potje in de koelkast.
cta_dark_kitchen_1440x920

Een nieuw product op je menukaart?

Vraag gratis een sample aan en proef of het product past in je menu.

Vraag gratis sample aan