
Antipasti
Ingrediënten
Overige ingrediënten
- 8 Caprese spiesjes met kerstomaatjes & mini mozzarella*
- 50 g prosciutto di San Daniele
- 50 g spianata romana
- 1 portie mini burrata met citroen-basilicum olijfolie*
- 50 g Parmezaanse kaas of pecorino kaas
- 1 portie knoflook-chiligarnalen*
- 1 focaccia
Sauzen
- 1 portie rucolapesto*

*Chicken Pop caprese sticks - 8 stuks
- Bereid de Chicken pops volgens de instructies. Rijg 8 tapas spiesjes met de Chicken pops, 8 cherrytomaatjes en 8 balletjes mini mozzarella. Garneer eventueel met een beetje rucola pesto.
*Miniburrata met citroen-basilicum olijfolie - 4 porties
- Schrob 1 citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht.
- Hak de blaadjes van 1 takje basilicum fijn. Meng de citroenschil en de gehakte basilicum met 75 ml extra vierge olijfolie.
- Besprenkel 4 mini burrata's met een beetje citroen-basilicum olijfolie vlak voor serveren. Bewaar de citroen-basilicumolie in een schone fles op een koele plaats (niet in de koelkast).
*Hot garlic chilli garnalen - 4 porties
- Verwarm de oven voor op 220 ºC. Dep 500 gram grote rauwe garnalen goed droog met keukenpapier en leg ze op de bakplaat. Besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie.
- Rooster de garnalen in de voorverwarmde oven in 15 tot 20 minuten gaar.
- Klop ondertussen een marinade van het sap en de schil van 1 limoen, 1 geperst teentje knoflook, ½ theelepel gedroogde chilivlokken en 6 eetlepels extra vierge olijfolie.
- Schep de garnalen door de marinade. Bewaar de garnalen afgedekt in de koelkast.
*Rucola Pesto - 4 porties
- Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer 30 gram rucola met 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels pijnboompitten en 150 ml extra olijfolie.
- Roer er 50 gram geraspte Parmezaanse kaas door en breng de pesto op smaak met zout en peper. Bewaar de pesto in een schoon potje in de koelkast.