Verwen en onderscheid - Antipasti

Antipasti

Een heerlijke Italiaanse borrelplank boordevol smaak. Geniet van een selectie van fijne vleeswaren, zoals prosciutto, gemengd met caprese, parmezaanse kaas en focaccia brood. De perfecte start van een gezellige avond.

Ingrediënten

Overige ingrediënten

  • 8 Caprese spiesjes met kerstomaatjes & mini mozzarella*
  • 50 g prosciutto di San Daniele
  • 50 g spianata romana
  • 1 portie mini burrata met citroen-basilicum olijfolie*
  • 50 g Parmezaanse kaas of pecorino kaas
  • 1 portie knoflook-chiligarnalen*
  • 1 focaccia

Sauzen

  • 1 portie rucolapesto*
Verwen en onderscheid - Antipasti

*Chicken Pop caprese sticks - 8 stuks

  • Bereid de Chicken pops volgens de instructies. Rijg 8 tapas spiesjes met de Chicken pops, 8 cherrytomaatjes en 8 balletjes mini mozzarella. Garneer eventueel met een beetje rucola pesto.

*Miniburrata met citroen-basilicum olijfolie - 4 porties

  • Schrob 1 citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. 
  • Hak de blaadjes van 1 takje basilicum fijn. Meng de citroenschil en de gehakte basilicum met 75 ml extra vierge olijfolie. 
  • Besprenkel 4 mini burrata's met een beetje citroen-basilicum olijfolie vlak voor serveren. Bewaar de citroen-basilicumolie in een schone fles op een koele plaats (niet in de koelkast).

*Hot garlic chilli garnalen - 4 porties

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC. Dep 500 gram grote rauwe garnalen goed droog met keukenpapier en leg ze op de bakplaat. Besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie. 
  • Rooster de garnalen in de voorverwarmde oven in 15 tot 20 minuten gaar. 
  • Klop ondertussen een marinade van het sap en de schil van 1 limoen, 1 geperst teentje knoflook, ½ theelepel gedroogde chilivlokken en 6 eetlepels extra vierge olijfolie.
  • Schep de garnalen door de marinade. Bewaar de garnalen afgedekt in de koelkast.

*Rucola Pesto - 4 porties

  • Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer 30 gram rucola met 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels pijnboompitten en 150 ml extra olijfolie. 
  • Roer er 50 gram geraspte Parmezaanse kaas door en breng de pesto op smaak met zout en peper. Bewaar de pesto in een schoon potje in de koelkast.
cta_dark_kitchen_1440x920

Een nieuw product op je menukaart?

Vraag gratis een sample aan en proef of het product past in je menu.

Vraag gratis sample aan