Nieuws

  • Lemon Pepper aardappeltjes met scampi
  • Taartjes van aardappel en venkel met geitenkaas
  • Gepofte aardappel met bloemkool couscous en geschaafde venkel

Zo zorg jij voor een comeback van de aardappel op de menukaart

Geplaatst op 27/03/2015

In de huidige tijd vraagt de gast naar gezond eten. Meer dan ooit houden uw gasten zich bezig met voedingswaarden, vitamines en mineralen in het eten. ‘Superfood’ was de afgelopen jaren al in opkomst, en de trend lijkt door te zetten. Van goji bessen, rauwe cacao tot hennepzaad. Wij van Aviko zijn al meer dan 50 jaar de trotse producent van een andere ‘superfood’: de aardappel! Wij laten u in deze blog graag zien hoe u de aardappel kunt inzetten in uw restaurant of instelling. Van zoete aardappel friet of ovenschotel tot een curry: de mogelijkheden van de aardappel zijn eindeloos.

Let's peel the potato

Laten we de aardappel eens letterlijk 'afpellen': de aardappel is al honderden jaren super voedzaam en geen dikmaker, een idee dat misschien onder uw gasten leeft. Het is één van de gezondste etenswaren ter wereld: het bestaat voor 80% uit water en is rijk aan voedingstoffen. Het bevat geen vetten en de helft aan kilocalorieën in vergelijking met rijst en pasta. Het bevat daarnaast mineralen, vezels en vitamines, zoals vitamine B en een grote hoeveelheid vitamine C, wat vergelijkbaar is met dezelfde waardes als de meeste fruitsoorten.

#Power to the pieper

Aviko ondersteunt de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) met haar campagne: #Power to the pieper. Bekijk hier de video behorende bij de campagne. Zij zetten Nederlands trots met deze ludieke campagne in de schijnwerpers. Volgens de NAO is 2015 hét jaar van de aardappel, omdat deze tal van mogelijkheden biedt om steeds weer nieuwe gerechten voor te schotelen. Daar kunnen wij ons alleen maar bij aansluiten. Dit is het moment om de aardappel terug te brengen op uw menukaart. Wij geven u hiervoor graag inspiratie!  

De comeback van de aardappel op de menukaart

Tip 1: kies voor unieke gerechten

De tijd waarin we de aardappel alleen op de menukaart terug zien als
frietjes of verwerkt in een stamppot zijn voorbij. Wat dacht u van de aardappel verwerkt in een typisch Aziatische curry? In de Aziatische aardappel groentecurry verwerken we de Aviko Steamfresh minikriel. De kokosmelk, rode currypasta, Thaise vissaus en de aardappelpartjes zorgen voor een heerlijke balans aan smaken. Of denk aan een pittige aardappeltaart, waarin onze Steamfresh partjes met schil de show stelen.

Tip 2: varieer met één product

Al die verschillende recepten.. betekent het dat u veel verschillende aardappelproducten op voorraad moet hebben? Dat is niet nodig, want verschillende basisproducten kunt u veelzijdig inzetten, zoals de aardappelpuree met melk en boter: verwerk het in een amuse van ei, gegaard in eigen schaal met aardappelschuim of serveer het bij Keppelse wafels met stoofvlees en erwten-muntpuree

sweet-potato-fries-dessert-with-dips1

Of probeer onze Sweet Potato Fries, frites gemaakt van zoete aardappel. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is het geen aardappel maar een bataat, wat een neefje van de knollen is. Ze zitten bomvol vitamine A & C, belangrijke mineralen en bevatten veel antioxidanten. Daarnaast zitten er veel vezels in de zoete aardappel. Je kunt ze serveren bij het hoofdgerecht, maar ook als dessert. Met een dip erbij is je dessert klaar!  

Tip 3: Bespaar tijd en laat de creativiteit stromen  

Prikkel uw creativiteit met onze producten: schillen, snijden en blancheren hoeft niet langer. Hierdoor houdt u als chefkok meer tijd over om je eigen touch te geven aan een gerecht. Laat uw fantasie
dus de vrije loop. Neem onze steamfresh aardappelen met schil met paprika, ui en knoflook. Heerlijk om te serveren als onderdeel van een tapas gerecht. Door de unieke stoomgaar technologie van Aviko die gebruikt wordt bij de steamfresh producten blijven alle waardevolle vitaminen in de aardappel behouden. Voor nog meer unieke manieren om de gerechten te serveren en uw eigen persoonlijke touch te geven, bekijk eens de video '50 x frites presenteren'.

Welke producten serveert u al aan uw gasten, en welke producten of gerechten zou u graag willen laten terugkomen op de menukaart? We horen het graag van u via ons Twitter kanaal: @AvikoFSNL