Nieuws

Baanbrekende innovatie: Verse friet die lang knapperig blijft

Geplaatst op 10/01/2018

Het perfecte frietje is crunchy! 83% van de consumenten geeft aan knapperigheid de belangrijkste eigenschap te vinden van een frietje, nog boven temperatuur (65%) en lengte (43%). Tot nu toe was juist die crunch het probleem als er veel tijd zit tussen bakken en consumptie van de friet, bijvoorbeeld bij ‘delivery’. Aviko introduceert nu een baanbrekende innovatie: verse friet met een gegarandeerde lange knapperigheid. Aviko SuperCrunch Fresh is daarmee het ideale frietje, ook voor delivery! De nieuwe friet wordt geïntroduceerd op Horecava (8 t/m 11 januari) en is beschikbaar voor Foodservice vanaf week 10.

Met Crunch garantie

Dankzij de baanbrekende innovatie kan Aviko een 'crunch garantie' bieden: SuperCrunch Fresh blijft maar liefst tot 60 minuten knapperig.

Friet zonder tijdslimiet

Verse friet met knapperigheidsgarantie is een ware uitkomst voor de foodservice markt, met name voor delivery. Die markt is razend populair: de omzet van thuisbezorging steeg tot 1,3 miljard euro in 2017 en verwacht met nog eens 20% te groeien in 2018. Pizza is de onbetwiste nr. 1 in delivery, gevolgd door grill en fastfood. Friet is tot op heden minder geschikt voor thuisbezorging: veel consumenten ervaren frietjes als te zacht of slap na bezorging. Een gat in de markt: 81% van de consumenten zou vaker friet bestellen als ze wisten dat deze warm en knapperig aan zou komen.

Wanna take a bite? 

Uit klantonderzoek blijkt dat de consument een 'crunch' heeft op deze nieuwe verse friet: ze geven SuperCrunch Fresh een ruime 8 voor uiterlijk. De knapperigheid wordt beoordeeld als een groot voordeel: 93% geeft de voorkeur aan de knapperigheid van SuperCrunch Fresh.

Geleverd met een glimlach 

Een innovatie van een dergelijk formaat vraagt om opvallende communicatie. Aviko SuperCrunch Fresh zal breed worden ondersteund, onder andere met instore- en online communicatie, een speciale 'delivery' verpakking en fietskoeriers die met de grootste glimlach de knapperige friet afleveren op hun opvallende delivery bike. De friet wordt gepresenteerd op de Horecava en zal vervolgens vanaf week 10 voor Foodservice beschikbaar zijn. Die week start ook de consumentencommunicatie.

Aviko SuperCrunch Fresh: Bet you get a crunch on me

Heeft u vragen over dit nieuwe product? Kijk op onze Aviko SuperCrunch Fresh pagina en neem contact met ons op. 

PS: we hebben speciaal POS-materiaal voor SuperCrunch Fresh. Klik hier om te bestellen.