Recept Aviko Oerfriet Stroganoff Sensatie

5 tips voor wereldse loaded fries

Haal meer uit je loaded fries! Raak geïnspireerd door deze 5 tips voor wereldse loaded fries, om eindeloos mee te variëren en jouw klanten te verrassen.

Loaded fries zijn hot. Mooi gebakken friet met een royale vlees, vis of vega topping, een rijke saus en (soms) gesmolten kaas. Deze combinatie is hét ultieme verwenmoment. En het leuke is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Check onze 5 wereldse loaded fries gerechten voor inspiratie.

Recept Aviko Oerfriet pulled veggie Sensatie

1. Kapsalon: the godfather
De oerversie van de loaded fries is de kapsalon: friet met döner of shoarma, salade, gesmolten kaas en knoflooksaus. De kapsalon maakte de weg vrij voor loaded fries in alle vormen en maten. Hij mag als all-time favoriet dan ook niet op jouw menukaart ontbreken. Wil je jouw gasten écht verrassen? Doe dan een paar druppels truffelolie in jouw sauzen om jouw kapsalon te upgraden tot een koninklijk gerecht.

2. Loaded & vegan
Veganisten verleiden met een fantastische loaded fries-variant is leuk, lekker en eenvoudig! Bijvoorbeeld met falafel, knapperige sla, gehakte munt en een combinatie van vegan knoflooksaus en een lekker kruidige en pittige harissa (Tunesische tomatensaus met peper). Of wat dacht je van deze variant met homemade Amerikaanse koolsalade, pulled veggiestukjes, chilisaus en knapperige bosui.

Tip!💡: Onze Oerfriet is uitermate geschikt voor Loaded Fries!

3. Aziatisch streetfood
Aziatisch streetfood is hip en dat is niet voor niets: de kleuren en geuren knallen ervan af en de smaken zijn altijd in balans. Wat dacht je van loaded fries met pittig gemarineerde saté met kokossaus en fijngesnipperd limoenblad? Serveer de loaded fries in een schaal van bananenblad en je hebt een instaproof gerecht.

4. The Mexican
Ay caramba! De Mexicaanse keuken is wereldwijd ongekend populair. En terecht. Onze favoriet van de loaded fries is de Mexicaanse variant met barbacoa (langzaam gegaard rundvlees met koriander, knoflook en chipotle), een salsa van avocado, limoensap en tomaat, getopt met lekker pittige jalapeño pepers. Deze variant is heerlijk met gesmolten cheddar.

5. Loaded & pulled
Barbecue is populair. Pulled pork en pulled chicken zijn in no time barbecue klassiekers geworden. Langzaam gegaard, super smaakvol vlees met een diepe rooksmaak, dat je kunt aftoppen met koolsalade en pittige barbecuesaus. Daarnaast is de vega-variant met pulled jackfruit een geweldige manier om vegetariërs te verleiden.

Aviko aanmelden
Wanneer er teveel keuze is op je menukaart, weten je gasten niet meer wat ze moeten kiezen. Een maximum van 5 gerechten per gang is meer dan genoeg!

Meer trends en tips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Speciaal voor professionals in food, maandelijks in je mailbox

Ja, ik schrijf me nu in