Aviko gratin galettes recept header

Hoe krijg je je horecazaak vol in de rustigste periode van het jaar?

Januari en februari: rustig voor de horeca

Het begin van het jaar is meestal een rustige periode in de horeca. En daar zijn enkele redenen voor: veel gasten hebben net een hele drukke periode achter de rug: borrels, personeelsfeesten, familiefeesten … Maar ook goede voornemens zoals op je eten letten en minder uitgeven of drinken, staan een gezellig restaurantbezoek in de weg. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je restaurant toch aardig vol te krijgen.

Aviko truffelgratins met champignon duxelles header

Speel slim in op goede voornemens

Januari, februari en soms nog maart zijn de maanden waarin we onze goede voornemens nog kunnen volhouden. En als chef of horecaondernemer kan je hier slim op inspelen.

 • Ik ga minder vlees eten
  Er bestaan natuurlijk al concepten zoals veganuary, maar het is goed om ook na januari vegetarische en veganistische gerechten op je menu te zetten. Kijk bijvoorbeeld eens naar Aviko’s Green Delight. Verrassend lekkere plant-based snacks.
   
 • Ik ga minder drinken
  En sommigen gaan zelfs een maand helemaal droog. Dus verdiep jezelf eens in nieuwe of populaire verfrissende mocktails, juice pairing, alcoholvrije bieren … Zorg dat er voor ieder wat wils is.
   
 • Ik ga minder uitgeven
  Kunnen je gasten bij jou ook terecht met een kleiner budget? Slim. Maar dat wil niet zeggen dat jij moet inboeten op je winstmarge. Wij inspireren je graag met deze 4 verrassende borrelplanken
Vegan snacks borrelplank - Green Tapas

Vernieuw je menukaart, verras je gasten

Je kaart helemaal omgooien hoeft natuurlijk niet. Enkele aanpassingen kunnen al veel doen én … je gasten verwonderen. Een paar producten waar je misschien niet meteen aan dacht:

Aviko chili_cheddar_cheese_nuggets_-_1440x567

Eerst zelf proeven?

Je kan van elk product een gratis sample aanvragen.

Vraag gratis een sample aan!