Vegetarische burger - Aviko SuperCrunch - thuisbezorging - Aviko Foodservice liggend

Bezorg je friet? 5 trends om dit jaar op in te spelen

Bezorg je regelmatig friet en wil je trouwe klanten blijven verrassen?

Deze trends in frietbezorging wil je niet missen

Zorg dan dat je weet wat je doelgroep belangrijk vindt en speel slim in op de laatste trends. Dat levert goede reviews op en is een boost voor het imago van je zaak! Wij zetten de opvallendste trends van 2024 voor je op een rijtje.

Aviko SuperCrunch verse friet bezorging

1. Duurzame verpakkingen

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat horecazaken zich inzetten voor duurzaamheid. Je verpakkingen kunnen hier een groot verschil in maken. Denk aan biologisch afbreekbare frietbakjes en recyclebare papieren zakken. Het is ook slim om wegwerpbestek niet standaard mee te geven. Vraag in plaats daarvan bij het doorgeven van de bestelling of ze bestek nodig hebben. Geef daarbij aan dat je op die manier verspilling wilt voorkomen. Je klanten zullen het waarderen!

Lees alles over duurzaamheid bij Aviko

2. Diversiteit in je menu

Echte patat kan natuurlijk niet ontbreken op je menu. Maar in een tijdperk van verschillende dieetwensen en voorkeuren geldt: hoe meer keuze, hoe meer vreugd. Varieer bijvoorbeeld met verschillende snacks (denk ook aan plantaardige hapjes!) en zorg voor een breed scala aan dips en toppings. Houd ook rekening met mensen die graag een iets gezondere opties kiezen, door sauzen met minder suiker of zout aan te bieden.
 

Tip: probeer Aviko SuperCrunch

Aviko SuperCrunch blijft minstens 30 minuten heerlijk knapperig. Ideaal voor bezorging!

Ontdek Aviko SuperCrunch

Aviko oerfriet foodservice Nederland figure

3. Lokale en ambachtelijke friet

Je gasten stellen het op prijs als je transparant bent over de herkomst van hun maaltijd. Als snackbar of cafetaria kan je daarop inspelen door te werken met producten die gemaakt zijn met lokaal geteelde aardappelen, zoals friet van Aviko. Dat verbetert niet alleen de kwaliteit van je friet, maar geeft je ook een uniek verkoopargument.

4. Flexibele bezorgopties

Klanten willen steeds meer controle over hoe en wanneer hun bestelling wordt geleverd. Geef ze de keuze om zelf een tijdstip te bepalen of om hun bestelling contactloos te laten bezorgen. Ook kan je samenwerken met meerdere bezorgplatforms om een breder publiek te bereiken. Zo geef je iedereen de mogelijkheid om te bestellen via hun favoriete app.

5. Combo deals

Sharing blijft hip, zeker bij grote vriendengroepen of gezinnen. Maak het daarom voordelig om een bestelling te plaatsen voor een grotere groep mensen. Zeker tijdens de feestdagen en in vakantieperiodes – wanneer mensen vaker samenkomen – kan je hier je voordeel mee doen. Combo-deals kunnen het gemiddelde bestelbedrag en de klanttevredenheid verhogen, doordat je het mensen gemakkelijk maakt en hen waar geeft voor hun geld.

Aviko plant-based chicken pops-header