Tips_voor_je_terrasseizoen_food&drinks

5 tips om deze zomer je omzet te verhogen met friet

Zon, zee ... en friet! Zo boost je deze zomer je omzet

De zomermaanden zijn een goudmijn voor je restaurant, strandtent of snackbar. De dagen zijn lang, de temperaturen hoog en het sociale leven in volle gang: redenen genoeg om meer gasten over de vloer te krijgen die snakken naar een lekkere portie verse friet. Maar hoe haal je alles uit die stijgende vraag naar friet? Ontdek onze tips!

1. Happy hour deals voor vroege vogels

In de zomer eten mensen vaak wat later. Vermijd lange wachttijden door je gasten aan te sporen om toch iets vroeger te komen. Een happy hour deal kan daar veel bij helpen. Twee porties friet voor de prijs van één? Een gratis dessert? Of korting op je drankjes? Door je bezoekers te verleiden met een onweerstaanbare deal, spreid je de drukte en verhoog je je omzet.

2. Vul je voorraad slim aan

Wil je extra veel friet verkopen? Zorg dan ook dat je voldoende voorraad in huis hebt. Met Aviko Vers losgestort heb je altijd verse friet bij de hand. Je kan de extra grote dozen van 10 kg makkelijk opslaan en de friet meteen in de friteuse gooien. Bovendien is de patat voorgebakken, waardoor je tijd bespaart bij de bereiding. Want in drukke tijden telt elke seconde!

Aviko losgestort landingspagina header

3. Benut het gouden uur

Niets zo aanlokkelijk als indrukwekkende foto’s van je zaak op sociale media. Daarbij kunnen de juiste hoek én lichtinval wonderen doen. Ben je geen getalenteerde fotograaf? Laat het gouden uur of the golden hour het werk voor jou doen. Tijdens het laatste uur voor zonsondergang maak je namelijk de mooiste foto's van je terras. Kleed het geheel aan met toffe parasols, gezellig meubilair en wat sfeerverlichting voor een uitnodigend totaalplaatje.

4. Een frisse kaart? Slim gezien!

Misschien hebben je gasten bij zomerse temperaturen weleens zin in iets anders dan hun vertrouwde frituursnack? Durf te experimenteren met je menu en bied enkele lichtere alternatieven aan. Een frisse, eenvoudige salade met een portie patat doet het altijd goed op warme dagen. Net als een ruim aanbod aan vegan snacks: heerlijk bij een fris gekoeld drankje en toegankelijk voor iedereen. Instagramfoodies zullen dan weer verlekkerd naar je prachtige churrosbordjes staren. Vergeet daarnaast ook je aanbod ijsjes en desserts niet: een makkelijke manier om de rekening nog wat op te krikken.

Aviko Churros Aardbeien mobile header

5. Bind je bezoekers met een zomerse actie

Met een loyaliteitsprogramma zorg je ervoor dat je zaak de eerste plek is waar mensen aan denken bij een knorrende maag. Laat je gasten uitkijken naar een smakelijke beloning als ze de hele zomer blijven terugkomen. Je hebt er zelfs geen ingenieuze technologie voor nodig: een eenvoudige stempelkaart is zo gemaakt. Wedden dat ze ook na afloop van je actie de weg blijven vinden naar je restaurant, strandtent of snackbar?

Gratis Sample Aviko Vers losgestort desktop weergave

Iets nieuws proberen?

Bereid je op tijd voor op de zomer: vraag snel je gratis sample Aviko Vers losgestort aan en verhoog je omzet met deze makkelijk te bereiden friet.

Gratis Losgestort sample