Aviko rosti rounds gegrilde groente

Torentje van gegrilde groenten

Een origineel en onweerstaanbaar lekker recept waarmee jij je klanten zeker verrast! Perfect voor vegetariërs

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 20 Aviko Rösti Rounds
  • Olijfolie
  • 5 tenen knoflook, fijngehakt
  • 8 sjalotten, gesnipperd
  • 25 tomaten
  • 2,5 blikje tomatenpuree
  • 250 ml rode wijn
  • 8 takjes tijm
  • 5 takjes rozemarijn
  • 5 blaadjes laurier
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 2,5 tl gedroogde oregano
  • 1,5 tl suiker
  • 250 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2,5 aubergine
  • 5 bollen buffelmozzarella (à 125 g)
  • 5 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 375 g gegrilde groenten, bijv. courgette en gele paprika, in stukjes
  • 8 el panko (Japans broodkruim)
  • 8-12 takjes basilicum, alleen de blaadjes
Aviko rosti rounds gegrilde groente

Bereidingswijze

40 minuten bereiden + 20/25 minuten oven

  • Verhit in een koekenpan olijfolie. Fruit de knoflook en de sjalot 5 minuten. Snijd intussen 20 tomaten in stukken en pureer ze in de keukenmachine of met de staafmixer fijn.
  • Roer de tomatenpuree door de sjalot en bak 1 minuut mee. Schenk de wijn erbij en voeg de tijm, rozemarijn en laurier toe.
  • Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de gepureerde tomaten toe en breng de saus op smaak met het paprikapoeder, de oregano, de suiker en zout en peper naar smaak. Laat de saus afgedekt nog 20 minuten sudderen.
  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Verhit in een koekenpan olijfolie. Bak de rösti rondjes in 2 minuten per kant goudbruin.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op de bakplaat. Bestrooi de rösti met de helft van de Parmezaanse kaas en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snijd van de aubergines plakken van gelijke dikte. Verhit in een koekenpan olijfolie. Bak de plakken aubergine in 2-3 minuten per kant mooi bruin.
  • Snijd intussen de mozzarella in plakken en dep droog met keukenpapier. Laat de aubergine uitlekken op keukenpapier.
  • Schenk de tomatensaus in een ovenschaal. Snijd van de laatste 5 tomaten ook mooie plakken. Bouw torentjes: begin met een plak tomaat bestrooid met wat Provençaalse kruiden. Leg er een plak aubergine, plak mozzarella en röstirondje op.
  • Zet de torentjes in de tomatensaus. Verdeel de gegrilde groenten op de torentjes. Meng de panko met de laatste eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak. Bestrooi de torentjes met het broodkruim.
  • Bak de torentjes in de oven in 10-15 minuten goudbruin en krokant. Bestrooi ze uit de oven met de rest van de Parmezaanse kaas en de basilicumblaadjes.