Landingspagina - Aziatische aardappelpuree

Aziatische stamppot met kip teriyaki

Met Aviko Super mash kan je makkelijk traditionele stamppotten maken, maar ook deze Aziatische mashbowl!

Ingrediënten Aziatische stamppot voor 4 personen

  • 1 kg Aviko Premium Super Mash
  • 300 g kipfilet
  • 75 ml teriyaki marinade
  • 320 g paksoi
  • 200 g rode paprika
  • 2 el (wok)olie
  • 75 g taugé
  • 60 g ongezouten cashewnoten
  • 4 takjes koriander
  • 4 satéprikkers
  • Grillpan
Landingspagina - Aziatische aardappelpuree

Bereidingswijze 

Marineren: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Snijd de kipfilet in blokjes van 1-2 cm en meng in een schaal met de teriyaki marinade. Marineer de kipfilet minstens 30 minuten afgedekt en gekoeld.

Snijd  de paksoi in reepjes en de paprika in blokjes. Houd het witte en groene deel van de paksoi apart. Rijg de kipblokjes aan de satéprikkers.

Verwarm de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan. Gril de kip teriyaki in 8 minuten bruin en gaar.

Verhit de wok. Voeg de olie toe en bak de witte paksoireepjes met de paprika in 4 minuten knapperig gaar.

Schep de paksoi met de paprika en helft van de taugé door de puree.
Breng op smaak met zout en peper. Hak de koriander grof.

Schep de stamppot op 4 borden en bestrooi met de rest van de taugé en de cashewnoten. Steek er de kip teriyaki bij en garneer met de koriander.