Aviko Foodservice sneller friet bakken in je cafetaria blog header image

Sneller friet bakken in je cafetaria of snackbar? Probeer deze tips

Hongerige gasten hebben geen zin of tijd om lang te wachten. In je cafetaria of snackbar telt dan ook elke seconde. Wil je tevreden gezichten zien, dan zijn smaak en snelheid dus even belangrijk. Maar hoe kan je de wachttijden verkorten zonder in te leveren op kwaliteit? Ontdek onze tips voor lekkere én snel gebakken friet!

5 slimme tips voor lekkere friet in een flits

Hongerige gasten hebben geen zin of tijd om lang te wachten. In je cafetaria of snackbar telt dan ook elke seconde. Wil je tevreden gezichten zien, dan zijn smaak en snelheid dus even belangrijk. Maar hoe kan je de wachttijden verkorten zonder in te leveren op kwaliteit? Ontdek onze tips voor lekkere én snel gebakken friet!

1. Investeer verstandig

Investeer in hoogwaardige friteuses die snel opwarmen en een consistente temperatuur behouden. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar is je patat ook gelijkmatig gebakken. Daarmee smaakt elk frietje gegarandeerd even goed. Wil je nog een stap verder gaan? Kijk dan of een geautomatiseerd frituursysteem met programmeerbare functies een optie is. Op die manier kan je het bakproces stroomlijnen en arbeidskosten verlagen.

2. Denk aan orde en netheid

Een nette werkplek is een efficiënte werkplek. Zorg dat alle tools en ingrediënten op een logische plek liggen, binnen handbereik voor je personeel. Train je medewerkers ook om spullen weg te leggen en schoon te maken na gebruik. Vergeet bovendien je frituur niet: door die regelmatig te reinigen, voorkom je dat olie en vuil zich ophopen. Een schone frituur warmt sneller op en bakt betere friet.

3. Kies voor voorgebakken friet 

Ook je friet maakt het verschil. Met Aviko Vers losgestort zit je om meerdere redenen goed: gemaakt van heerlijke Hollandse aardappelen, lekker vers en ook nog eens voorgebakken. Door de korte bereidingstijd ligt het rendement een stuk hoger dan bij rauwe friet. En dat zonder plastic verpakkingen: je friet komt los in een doos van 10 kg. Werkt snel en makkelijk!

Cafetaria de Sporthoek in Hattem

Cafetaria De Sporthoek

“Aviko Vers losgestort werkt snel, extra handig in de avondspits” - Eddy & Tamara

4. Creëer een comfortabele werkomgeving 

Als je personeel comfortabel kan werken, verhoog je de productiviteit in je cafetaria of snackbar. Zorg daarom voor een aangename binnentemperatuur en goede ventilatie – ook voor de kwaliteit van je friet niet onbelangrijk. Zijn er medewerkers met rug- of andere fysieke klachten? Ga dan na of ergonomische apparatuur kan helpen of herverdeel de taken. Zet altijd de behoeften van je team centraal.

5. Verbeter je afhaalsysteem 

Richt een afzonderlijke afhaalbalie in die makkelijk toegankelijk is voor gasten en personeel. Zo is het meteen duidelijk waar mensen bestellingen kunnen afhalen en voorkom je mogelijke opstoppingen en verwarring. Vraag feedback aan je gasten om mogelijke verbeterpunten te ontdekken en durf je systeem aan te passen. Met een flexibele instelling kom je een heel eind.