Inspiratie, trends & tips

  • Sweet_Potato_2_0

Waarom de zoete aardappel niet mag ontbreken op je menukaart

Geplaatst op 04/09/2020

De zoete aardappel (ook wel ‘bataat’ genoemd) is de laatste jaren razend populair geworden. Niet zo vreemd, want hij is lekker zoet en zit ook nog eens bomvol vezels en vitaminen. Geen enkele chef-kok kan er dus nog omheen. Ontdek wat deze aardappel zo bijzonder maakt en doe inspiratie op voor originele zoete-aardappelgerechten.

Een echte superfood

De zoete aardappel past perfect in de huidige trend van superfoods. Hij zit namelijk bomvol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Leuk om te vermelden op de menukaart. Daarnaast zorgen de langzame koolhydraten in de zoete aardappel voor een lang gevoel van verzadiging en houden ze de bloedsuikerspiegel op peil. Daarmee is de zoete aardappel ook een goede keuze voor diabetespatiënten. Tot slot past de zoete aardappel natuurlijk perfect in de huidige trend van veganistisch eten.

Wat kun je met de zoete aardappel in de keuken?

Met de zoete aardappel kun je alle kanten op in de keuken. Je kunt er bijvoorbeeld een Mediterraanse vissoep van maken. Een heerlijk zomers gerecht, waardoor je gasten zich in een authentiek vissersdorpje aan de Middellandse Zee wanen. Wil je de gasten in je restaurant écht verrassen? Verwerk de zoete aardappel dan in je dessert. Maak bijvoorbeeld een zoete aardappeltaart met vanilleglazuur.

Tip: Kies liever voor enkele signature dishes dan een te ingewikkeld aanbod. In deze tijd van beperkingen bezoeken mensen jouw restaurant omdat ze weer iets willen beleven. Zorg dus dat die beleving ook op het bord terugkomt en houd het eenvoudig, bijvoorbeeld door producten in verschillende gerechten te laten terugkomen. Dit bespaart tijd en dus kosten, zeker als je bijvoorbeeld de zoete-aardappelproducten van Aviko gebruikt.

Het wordt steeds belangrijker dat je je als restaurant weet te onderscheiden en iets hebt wat niet veel andere restaurants hebben. Met gerechten met zoete aardappel spring je in op de trend van gezonder eten. De zoete-aardappelproducten van Aviko zijn snel en gemakkelijk te bereiden en besparen dus tijd en kosten.