Inspiratie, trends & tips

  • lente_1

Seizoensgroenten maart

Geplaatst op 20/09/2017

Als chefkok wil je met zo veel mogelijk verse en lokale producten werken. Qua smaak is het smaakvoller om te koken met de seizoensgroenten van de betreffende maand. Maak je deze maand bijvoorbeeld nog gebruik van schorseneren, voordat het seizoen van schorseneren weer voorbij is?

Of maak je nog een lekker gerecht met pompoen? Om je te inspireren hebben we een overzicht gemaakt van de seizoensgroenten van de maand maart. Door een zachte winter kunnen groenten eerder rijp zijn dan normaal. Of een oogst kan tegen vallen door slecht weer. Maar over het algemeen kun je in maart lekker koken met onderstaande groenten.

  • Aardappelen
  • Aardpeer
  • Artisjok
  • Bleekselderij
  • Bloemkool
  • Boerenkool
  • Broccoli
  • Chinese kool
  • IJsbergsla
  • Knolselderij
  • Komkommer
  • Koolraap
  • Koolrabi
  • Paddenstoelen (download de paddenstoelenkalender
  • Paksoi 
  • Pastinaak
  • Pompoen
  • Postelein
  • Prei
  • Raapjes
  • Raapstelen
  • Rabarber
  • Radijs
  • Rammenas
  • Rettich
  • Rode biet
  • Rode kool, savooiekool, spitskool en witte kool
  • Schorseneren
  • Spinazie
  • Tomaten
  • Ui
  • Veldsla
  • Witlof
  • Wortelen


Bekijk hieronder de seizoensgroenten van de komende maanden.

Seizoensgroenten april

lente_1
Geplaatst op 20-9-2017
Lees meer

Seizoensgroenten mei

lente_1
Geplaatst op 20-9-2017
Lees meer

Seizoensgroenten juni

lente_1
Geplaatst op 20-9-2017
Lees meer