Inspiratie, trends & tips

  • Winter_0_2_0

Seizoensgroenten februari

Geplaatst op 20/09/2017

In februari is er natuurlijk een dag waarop de horeca een flinke boost krijgt, Valentijnsdag. De uitgelezen kans om een heerlijk Valentijnsmenu op tafel te zetten met een (of meer) van de seizoensgroenten die deze maand goed te verkrijgen zijn.

Maak bijvoorbeeld een rode bietensoep of gebruik bietensap om je gerechten de mooie rode kleur van de liefde te geven. De seizoensgroenten- en fruit van februari zijn hetzelfde als die van januari, dus mocht je toen al inspiratie hebben opgedaan, dan kun je die natuurlijk nu weer gebruiken.

Dit zijn over het algemeen de seizoensgroenten van februari:

  • Aardappelen
  • Aardpeer
  • Bleekselderij
  • Boerenkool
  • Chinese kool
  • Knolselderij
  • Koolraap
  • Pastinaak
  • Pompoen
  • Postelein
  • Prei
  • Rammenas
  • Rettich
  • Rode biet
  • Rode kool
  • Savooiekool
  • Schorseneren
  • Spitskool
  • Spruiten
  • Ui
  • Veldsla
  • Winterpostelein
  • Witte kool
  • Witlof
  • Winterpeen


Fruit:

  • Appel
  • Handpeer
  • Stoofpeer


Bekijk hieronder de seizoensgroenten van de komende maanden.

Seizoensgroenten maart

lente_1
Geplaatst op 20-9-2017
Lees meer

Seizoensgroenten april

lente_1
Geplaatst op 20-9-2017
Lees meer

Seizoensgroenten mei

lente_1
Geplaatst op 20-9-2017
Lees meer