Inspiratie, trends & tips

  • lente_1

Seizoensgroenten april

Geplaatst op 20/09/2017

Als chefkok wil je met zo veel mogelijk verse en lokale producten werken. Tegenwoordig kun je het hele jaar door een bepaalde groente krijgen. Maar qua smaak is het toch smaakvoller om te koken met de seizoensgroenten van de betreffende maand. Als chefkok wil je met zo veel mogelijk verse en lokale producten werken. Tegenwoordig kun je het hele jaar door een bepaalde groente krijgen. Maar qua smaak is het toch smaakvoller om te koken met de seizoensgroenten van de betreffende maand.

Door een zachte winter kunnen groenten eerder rijp zijn dan normaal. Of een oogst kan tegen vallen door slecht weer. Maar over het algemeen zijn dit de seizoensgroenten van april.

  • Aardappelen
  • Aardpeer
  • Andijvie
  • Artisjok
  • Asperges
  • Bloemkool
  • Chinese kool
  • IJsbergsla
  • Komkommer
  • Koolrabi
  • Kropsla
  • Lamsoren
  • Paddenstoelen (download de paddenstoelenkalender
  • Paksoi
  • Paprika
  • Postelein
  • Prei
  • Raapjes
  • Raapstelen
  • Rabarber
  • Radijs
  • Rode biet
  • Rode kool en witte kool
  • Schorseneren
  • Spinazie
  • Tomaten
  • Ui
  • Veldsla
  • Witlof
  • Zeekraal


Bekijk hieronder de seizoensgroenten van de komende maanden.

Seizoensgroenten mei

lente_1
Geplaatst op 20-9-2017
Lees meer

Seizoensgroenten juni

lente_1
Geplaatst op 20-9-2017
Lees meer

Seizoensgroenten juli

lente_1
Geplaatst op 20-9-2017
Lees meer