Inspiratie, trends & tips

  • Mini Gratin met  in witbier gefrituurde stukjes zalm en limoen mayonaise_0 (1)

Borrelbites: kleine moeite, grote winstmarge

Geplaatst op 02/06/2020

De traditionele drie-eenheid van ontbijt, lunch en diner is aan het verschuiven. Mensen bepalen steeds vaker zelf wanneer ze willen eten, en wat ze dan willen eten. Ook eten ze steeds vaker meerdere kleine dingen op een dag. Als restaurant is het dus een slimme zet om ook snacks aan te bieden, die je gasten met elkaar kunnen delen. Met deze tips zet je in no time een borrelplank op tafel.

Borrelbites voor op het terras

Als chef-kok heb je het druk genoeg in de keuken, dan wil je niet ook nog veel tijd kwijt zijn aan het maken van borrelbites. Gelukkig is dit niet nodig. Wat dacht je bijvoorbeeld van UienringenJalapeño Snacks of Mozzarella Fingers? Deze snacks hoeven maar even in de frituur of oven en staan dus in een handomdraai op tafel. Probeer bijvoorbeeld eens dit heerlijke recept voor appetizers met drie diprecepten. Ook oerfriet met 6 verschillende dipjes doet het vaak goed op het terras. Maar je kunt deze snacks ook combineren en je eigen borrelplank creëren. Ter inspiratie hebben we vier borrelplankjes voor je samengesteld, waar ook nog eens een ruime winstmarge op zit.

Borrelbites voor in de winter

Borrelbites worden vaak geassocieerd met zonovergoten terrassen. Maar ook in de winter kun je prima borrelbites serveren. Dan trek je het hele jaar door gasten naar je terras en die extra omzet kun je altijd goed gebruiken. Serveer bijvoorbeeld een lekker warme linzensoep, een heerlijk krokant gebakken broodje met wintergroenten of kleine gerechten van de winterbarbecue. Maar ook aardappelgratins zijn bijvoorbeeld heel geschikt als borrelbites, zeker als je meerdere smaken serveert. De aardappelgratins met wilde paddestoelen en room en gratins met room en kaas passen perfect op een winterse menukaart.

Natuurlijk bereid je alles het liefst zelf. Daar ben je chef-kok voor. Maar je gratins zelf maken kost veel tijd, terwijl je je kosten juist zo veel mogelijk wilt drukken. De voorgebakken aardappelgratins van Aviko zijn een kwalitatief hoogstaande oplossing voor dit dilemma. Zo kun je je gasten een plezierige restaurantervaring bieden zonder dat je op kwaliteit moet inleveren.