Inspiratie, trends & tips

  • gratin oplossing_2

Aardappelgratin uit de oven: gemak en toch ambachtelijk

Geplaatst op 15/11/2016

Zelf maken van aardappelgratins is een tijdrovende klus, zeker als je volop wilt variëren en de aardappelgratins je eigen signature wilt geven door de toevoeging extra ingrediënten. Daar staat tegenover de stijgende behoefte vanuit de consument, met name de millennials, om weer buiten de deur te gaan eten. De voorkeur van deze groep gaat uit naar authentieke, natuurlijke producten. Deze trend tussen vraag en aanbod heeft Aviko weten samen te brengen in de premium aardappelgratin. Pure producten met een ambachtelijke uitstraling die je in een handomdraai kunt serveren.

Over Aviko's aardappelgratins

Aviko speelt met haar uitgebreide assortiment aardappelgratins in op verschillende behoeften van de chef kok. Enerzijds is er de behoefte om slim en efficiënt om te gaan met de beschikbare tijd in de keuken. Anderzijds wil iedere professionele kok blijven variëren en een geheel eigen signature meegeven aan ieder gerecht. De gratins van Aviko zijn niet alleen makkelijk te portioneren en te bereiden in de oven, maar ook nog eens extra lang houdbaar. In de diepvries kun je ze zonder problemen tot wel 18 maanden bewaren. Het risico op bederf of nee-verkoop wordt tot het minimum beperkt.

Volop variëren met aardappelgratins

Om te kunnen blijven variëren heeft Aviko verschillende aardappelgratins opgenomen in haar assortiment, zoals Premium gratins met room en kaasPremium aardappelgratin met broccoli en Premium aardappelgratin met wilde paddestoelen en room.

Voor een klein bijgerechtje of voor op de winterse borrelkaart kun je kiezen voor de mini gratin met aardpeer en pastinaak. Een heerlijk voorbeeld van de combinatie tussen aardappel en vergeten groenten.