AVI17087 01 Foodservice Recepten A4 840X541 B recept_overview
  • Inspiratie voor de chefkok2 (1)

Inspiratie, trends & tips

Thema x

christin-hume-Hcfwew744z4-unsplash

Lekker gerecht: check. Een foto waarvan het water je in de mond loopt: check. Alleen nog een ijzersterk onderschrift en je bent klaar om likes te gaan scoren.

Lees meer
pexels-kaboompics-com-6168

Het is de laatste jaren steeds moeilijker geworden om je publiek op Facebook te bereiken met organische (niet-betaalde) posts. Als restaurant is het dus slim om aan de slag te gaan met Facebook adverteren (Facebook ads). Weet je niet waar te beginnen? We geven je 5 tips om je op weg te helpen.

Lees meer
Scoren Facebook

Al houd je je waarschijnlijk liever bezig met koken, ondernemen en gastvrijheid: om social media kun je niet meer heen. Het is de plek om in contact te blijven met je gasten en het is een mooi uithangbord voor potentiële gasten. Want de meeste gasten komen niet meer spontaan binnenwandelen, maar oriënteren eerst online. Dus hoe zet je social media in voor jouw restaurant? Wij serveren 5 tips.

Lees meer
social media

Als horecaondernemer houd je je natuurlijk het liefst bezig met koken, ondernemen en gasten ontvangen. Toch kun je niet om social media heen. Het is zowel de plek om in contact te blijven met je gasten als een mooi uithangbord voor potentiële, nieuwe gasten. De meeste gasten komen namelijk niet meer spontaan binnenwandelen, maar oriënteren zich eerst online. Het is dus belangrijk dat jouw socialmediakanalen er tiptop uitzien. Wij serveren 5 tips.

Lees meer
pexels-ella-olsson-1640772_0

Als chef-kok wil je niet alleen zo vers mogelijk koken, maar ook zo weinig mogelijk voedsel verspillen. Dat bespaart kosten en je gasten vinden het steeds belangrijker dat je verantwoord met voedsel omgaat. Zo weinig mogelijk afval produceren is dus goed voor je portemonnee, het milieu en je imago. Maar hoe pak je dit aan in de praktijk? Wij geven 5 tips.

Lees meer
Boost je terrasomzet

We eten, borrelen en ontmoeten steeds meer buitenshuis, op momenten die we zelf kiezen. Daarnaast denken we na over onze gezondheid, het milieu en proberen we minder vlees te eten. Het is dus slim om je menukaart hierop aan te passen. Waar hebben je gasten nu behoefte aan en hoe kun je hierop inspelen? We geven 4 tips.

Lees meer
Haal meer uit je terrasmenu

Haal meer omzet uit je terrasmenu

Geplaatst op 1-6-2020

Het terras is voor je gasten dé plek om tot ontspanning te komen na een middag shoppen of een drukke werkdag. Met een afwisselend en verrassend aanbod dat je slim presenteert, kun je hierop inspelen. Wij serveren 5 tips voor een terrasmenu met een maximale marge.

Lees meer
Een mise en place lijst maken

Een mise en place lijst maken

Geplaatst op 11-9-2018

Om een goede mise en place lijst te kunnen maken voor zowel het restaurant als de keuken is het belangrijk om allereerst inzicht te hebben of te krijgen in alle taken en werkzaamheden die gedaan moeten worden voordat het restaurant open kan gaan. Op basis van de werkzaamheden ga je de mise en place lijst maken.

Lees meer
Een mise en place lijst maken

Kooktechnieken

Geplaatst op 11-9-2018

Met behulp van verschillende kooktechnieken kun je ervoor zorgen dat rauwe, vaak smakeloze producten ineens heerlijk smaken en een gerecht écht maken. En belangrijker nog, dat deze niet-eetbare producten door jouw gasten gegeten kunnen worden zonder gevaar voor de gezondheid.

Lees meer
imago asperge kriel NEW

In april barst in alle hevigheid het nieuwe aspergeseizoen weer los, de echte liefhebber kijkt daar nu al reikhalzend naar uit. Tot eind juni worden de asperges gestoken en volop terug te vinden zijn op de menukaarten voor de lente en de zomer.

Lees meer
topdrukte_kerst

Houd het gezellig in de keuken

Geplaatst op 1-12-2017

Het is de drukste tijd van het jaar voor jou en de keukenbrigade. Maar hoe houd je het gezellig? In dit artikel lees je 5 gouden tips om het gezellig te houden in de keuken!

Lees meer
Beeld%20seizoenskalender

Tegenwoordig zijn bijna alle producten het hele jaar te verkrijgen. Toch is het een culinaire voorwaarde om op de juiste manier om te gaan met de producten van het seizoen of van de betreffende maand. Door seizoensproducten op te nemen op jouw menu kun je het hele jaar door volop variëren, weet je zeker dat je met verse ingrediënten werkt die op dat moment het meest optimaal van kwaliteit en smaak zijn. En dat niet alleen, door gebruik te maken van de producten van het seizoen kun je ook nog eens voordelig inkopen door het hoge aanbod.

Lees meer
Seizoenskalenders

Seizoenskalenders

Geplaatst op 20-9-2017

Wat is er nou leuker dan koken met seizoensproducten? Het is niet alleen een culinaire voorwaarde, maar ook nog eens prijstechnisch voordelig om seizoensgebonden producten in jouw gerechten te gebruiken. Om het jou makkelijker te maken, hebben wij een mooi overzicht gemaakt welke producten goed verkrijgbaar zijn per seizoen.

Lees meer
Spot on Champignon 810x541

Trendalert: spot on de champignon

Geplaatst op 18-7-2017

We eten zo'n 3 kilo champignons per persoon per jaar en de consumptie en belangstelling voor het 'geheim uit de grond' stijgt. In de schappen van supermarkten en groothandels vinden we steeds meer exotische varianten. Er is geen twijfel over mogelijk: de champignon is hot.

Lees meer
wild

Chefkok Tjitze van der Dam, die zijn sporen verdiende in toprestaurants als De Vrienden van Jacob, Ron Blaauw en Pressroom start in november in de keuken van het Amsterdamse QO, het duurzaamste hotel van Europa. Hij bracht afgelopen juni zijn eerste boek ‘Hollandse Klassiekers anno nu’ uit. Hierin laat hij zien hoe hij klassieke gerechten een moderne twist geeft. Zijn visie op wild en groenten is een fijne combinatie van klassieke en eigentijdsere, lichtere smaken.

Lees meer

Widget inspiratie

Lees snel verder voor verrassende receptinspiratie, trends, praktische tips en de nieuwste producten.

Scroll door alle artikelen of selecteer een thema: inspiratie, keuken, ondernemen of aardappel & meer.