AVI17087 01 Foodservice Recepten A4 840X541 B recept_overview
  • Inspiratie voor de chefkok2 (1)

Inspiratie, trends & tips

Thema x

christin-hume-Hcfwew744z4-unsplash

Lekker gerecht: check. Een foto waarvan het water je in de mond loopt: check. Alleen nog een ijzersterk onderschrift en je bent klaar om likes te gaan scoren.

Lees meer
Visual03_Aviko_1200x628

Administratie bijhouden, bestellingen plaatsen, personeel inplannen, je hebt als horecaondernemer genoeg te doen. Je sociale media willen er dan nog wel eens bij inschieten. En dat terwijl je er eigenlijk niet meer omheen kunt. Het is de plek om in contact te blijven met je gasten. We ondersteunen je daarbij graag.

Lees meer
pexels-kaboompics-com-6168

Het is de laatste jaren steeds moeilijker geworden om je publiek op Facebook te bereiken met organische (niet-betaalde) posts. Als restaurant is het dus slim om aan de slag te gaan met Facebook adverteren (Facebook ads). Weet je niet waar te beginnen? We geven je 5 tips om je op weg te helpen.

Lees meer
Scoren Facebook

Al houd je je waarschijnlijk liever bezig met koken, ondernemen en gastvrijheid: om social media kun je niet meer heen. Het is de plek om in contact te blijven met je gasten en het is een mooi uithangbord voor potentiële gasten. Want de meeste gasten komen niet meer spontaan binnenwandelen, maar oriënteren eerst online. Dus hoe zet je social media in voor jouw restaurant? Wij serveren 5 tips.

Lees meer
social media

Als horecaondernemer houd je je natuurlijk het liefst bezig met koken, ondernemen en gasten ontvangen. Toch kun je niet om social media heen. Het is zowel de plek om in contact te blijven met je gasten als een mooi uithangbord voor potentiële, nieuwe gasten. De meeste gasten komen namelijk niet meer spontaan binnenwandelen, maar oriënteren zich eerst online. Het is dus belangrijk dat jouw socialmediakanalen er tiptop uitzien. Wij serveren 5 tips.

Lees meer
kai-pilger-tL92LY152Sk-unsplash

Sinds corona zijn veel restaurants gestart met maaltijdbezorging. Daarbij ging het er in eerste instantie natuurlijk om zo snel mogelijk een bezorgservice op te zetten en moest vooral de basis op orde zijn. Maar dat is niet voldoende als je écht een succes wilt maken van je bezorgservice. Daarom geven we je hieronder 4 tips om meer uit je maaltijdbezorging te halen.

Lees meer
Sweet_Potato_2_0

De zoete aardappel (ook wel ‘bataat’ genoemd) is de laatste jaren razend populair geworden. Niet zo vreemd, want hij is lekker zoet en zit ook nog eens bomvol vezels en vitaminen. Geen enkele chef-kok kan er dus nog omheen. Ontdek wat deze aardappel zo bijzonder maakt en doe inspiratie op voor originele zoete-aardappelgerechten.

Lees meer
Gesmeerd Terrasseizoen

Het terras vraagt ieder seizoen opnieuw om extra aandacht en liefde. Teamwork makes the dream work. Met deze 5 tips zorg je ervoor dat jouw medewerkers steeds precies weten wat ze moeten doen in het terrasseizoen.

Lees meer
7 experttips

Patrick van de Rozenberg is als manager betrokken bij vijf horecazaken in Kampen. Allemaal met een eigen terras met een eigen publiek, sfeer en aanpak. Hij deelt zeven tips voor een perfecte opstart en opzet.

Lees meer
pexels-ella-olsson-1640772_0

Als chef-kok wil je niet alleen zo vers mogelijk koken, maar ook zo weinig mogelijk voedsel verspillen. Dat bespaart kosten en je gasten vinden het steeds belangrijker dat je verantwoord met voedsel omgaat. Zo weinig mogelijk afval produceren is dus goed voor je portemonnee, het milieu en je imago. Maar hoe pak je dit aan in de praktijk? Wij geven 5 tips.

Lees meer
lente_1

Steeds meer mensen kiezen er bewust voor (vaker) vegetarisch of veganistisch te eten. Als chef-kok kun je dus niet meer om deze trend heen als je wilt dat gasten naar je restaurant blijven komen. Gelukkig kun je met wat kleine aanpassingen en toevoegingen je menukaart een stuk plantaardiger maken. We geven je 5 ideeën.

Lees meer
pexels-norma-mortenson-4392876

Thuisbezorgen en afhalen is het snelst groeiende segment binnen foodservice. Een trend die sinds de start van de coronacrisis in een stroomversnelling is geraakt. In tijden van gesloten deuren was het dé manier om in contact te blijven met je gasten en om inkomsten te behouden. Maar ook nu je weer gasten mag ontvangen, zijn bezorging en take away nog steeds een ideale, extra inkomstenbron. We geven je 5 praktische tips voor een vliegende start.

Lees meer
chuttersnap-WCUafTI-VB4-unsplash

Voor de crisis was je terras misschien een leuke extra omzetbooster. Maar sinds de nieuwe maatregelen is je terras essentieel om deze uitdagende periode te overleven. Hoe trek je nu meer gasten naar je terras en zorg je voor meer omzet? We geven je 5 praktische tips.

Lees meer
Boost je terrasomzet

We eten, borrelen en ontmoeten steeds meer buitenshuis, op momenten die we zelf kiezen. Daarnaast denken we na over onze gezondheid, het milieu en proberen we minder vlees te eten. Het is dus slim om je menukaart hierop aan te passen. Waar hebben je gasten nu behoefte aan en hoe kun je hierop inspelen? We geven 4 tips.

Lees meer
Mini Gratin met  in witbier gefrituurde stukjes zalm en limoen mayonaise_0 (1)

De traditionele drie-eenheid van ontbijt, lunch en diner is aan het verschuiven. Mensen bepalen steeds vaker zelf wanneer ze willen eten, en wat ze dan willen eten. Ook eten ze steeds vaker meerdere kleine dingen op een dag. Als restaurant is het dus een slimme zet om ook snacks aan te bieden, die je gasten met elkaar kunnen delen. Met deze tips zet je in no time een borrelplank op tafel.

Lees meer

Widget inspiratie

Lees snel verder voor verrassende receptinspiratie, trends, praktische tips en de nieuwste producten.

Scroll door alle artikelen of selecteer een thema: inspiratie, keuken, ondernemen of aardappel & meer.