Zuppa Abbruzzese met zoete aardappel en linzen

  • Aviko Terras Inspiratie Recepten 600X40015

Zuppa Abbruzzese met zoete aardappel en linzen

Bereiding:

  1. Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de ui, wortel en de knoflook 3 minuten zonder te kleuren.

  2. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog even op laag vuur mee om te ontzuren (pas op voor aanbranden!). Voeg de gezeefde tomaten met 2½ liter water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook.
  3. Draai het vuur weer laag en laat 8 minuten zachtjes koken. Voeg de blokjes zoete aardappel en de linzen toe en kook nog 5 minuten mee, of tot de aardappelblokjes gaar zijn.
  4. Breng de soep op smaak met de oregano en peper.
  5. Schep de soep in 10 kommen en besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Serveer met het brood.

Voedingswaarden per persoon

  • 825 kcal

  • 39 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 86 g koolhydraten
  • 25 g eiwit
  • 15 g vezels
  • 5,7 g zout