Volkoren couscoussalade met geroosterde zoete aardappel

  • AVFS19020-01 VHS 4x Vegan Recepten LOSSE JPG3

Volkoren couscoussalade met geroosterde zoete aardappel

Serveer de couscoussalade lauwwarm of laat afkoelen en serveer 'm op kamertemperatuur.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Strooi de aardappelblokjes op de bakplaat en bak ze in 15-18 minuten bruin en gaar in de oven.
  2. Strooi intussen de couscous in een schaal. Schenk er 800 ml heet water op en laat de couscous 5 minuten wellen.
  3. Kook de tuinbonen in 4 minuten beetgaar. Halveer de artisjokharten. Snipper de sjalotten fijn. Hak de blaadjes basilicum fijn. Hak de amandelen grof. Giet de tuinbonen af en laat ze goed uitlekken.
  4. Roer de couscous met een vork los. Rasp de knoflook boven de couscous. Voeg de olijfolie, het limoensap, de kappertjes en het basilicum toe en schep de couscous goed om.
  5. Schep ook de zoete aardappelblokjes, tuinbonen, artisjokharten en sjalot door de couscous. Breng op smaak met zout en peper.

Tip

Verrijk de salade met blokjes vegan kaas.