Tartiflette met groentenspiesjes

  • Tartiflette met groentespies_Streetfood Benelux

Tartiflette met groentenspiesjes

Bereiding

Snijd of schaaf de courgettes in dunne, lange plakken. Was de pompoen, verwijder de pitten en snijd een kwart van de pompoen met schil in kleine stukken van ongeveer 3 centimeter.

Blancheer deze beetgaar in +/- 5 minuten. Spoel ze daarna goed koud.

Rijg een courgetteplak aan een spies en vervolgens een pompoenblokje. Herhaal dit proces zodat de courgette om de pompoen heen lust. Op deze manier vul je elke spies.

Maal de kruiden en knoflook met de olijfolie fijn in een keukenmachine. Doe de verkregen kruidenolie in een platte schaal of bakje. Leg de spiesen hierin en laat deze een half uur marineren. Verwarm ondertussen de ovengrill op ongeveer 200 graden.

Rooster de spiesen tot ze mooi van kleur en gaar zijn. Bestrooi de spiesen met peper en zout naar smaak. Serveer de spiesen met de tartiflette's.