Spicey jacket wedges met een mixed grill geserveerd met een home-made BBQ saus

  • Spicy jacket wedges

Spicey jacket wedges met een mixed grill geserveerd met een home-made BBQ saus

Bereiding saus

Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook samen aan. Voeg vervolgens dechilipoeder toe en laat de uitjes mooi rood kleuren. Voeg nu de bruine basterdsuiker en de keukenstroop toe. Laat dit karamelliseren, maar pas op dat het niet verbrandt! Voeg de ketchup, mosterd en azijn toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes inkoken. Let op roer dit wel regelmatig door. Breng de saus op smaak met wat peper en zout en wat druppels worcestersaus. Laat de saus afkoelen voor gebruik.

Bereiding mixed grill

Rits de takken rozemarijn voor ongeveer 15 cm kaal. Bewaar de blaadjes voor een ander recept. Rijg de stukjes vlees aan de rozemarijntakken als vleesspiesen. Verwarm een grillpan of gebruik een barbecue. Smeer de spiesen in met olie, peper en zout. Grill ze aan beide kanten kort aan, zodat er een mooie grillstructuur ontstaat. Laat de spiesen op een warme plaat 4 minuten rusten zodat het vlees wat na kan garen. Bereid de Spicy Jacket Wedges in een frituurpan, oven of koekenpan. Serveer de Wedges met de vleesspiesen en de BBQ saus. Garneer deze af met wat blaadjes rozemarijn!