Sandwich met Rösti driehoekjes, hartige jam van tomaat en kaneel, gebakken pastinaak en lekker krokant spek

  • Sandwich met Rösti driehoekjes, hartige jam van tomaat en kaneel, gebakken pastinaak en lekker krokant spek

Sandwich met Rösti driehoekjes, hartige jam van tomaat en kaneel, gebakken pastinaak en lekker krokant spek

Bereidingswijze

  1. Leg de plakjes ontbijtspek tussen 2 siliconenmatjes en bak krokant in een oven van 175°C.
  2. Schil de pastinaakwortels en snijd in grove stukken.
  3. Bak gaar en goudbruin in geklaarde boter en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de hele kropjes little gem in zessen, besprenkel met wat olie en bak of grill kort.

Tomatenjam

  1. Snijd de tomaten grof.
  2. Verwarm de boter met de olijfolie.
  3. Snijd de knoflook in dunne plakjes en fruit zachtjes tot goudbruin.
  4. Voeg de kaneel toe en verhit even mee.
  5. Voeg vervolgens de suiker en de tomaten toe en laat ongeveer 45 minuten zachtjes koken tot het meeste water verdampt is en de massa de stevigheid van jam heeft.
  6. Schep in potten of trek vacuüm en bewaar in de koeling.

Afwerking

  1. Frituur de Rösti Driehoekjes en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
  2. Maak op als een sandwich met achtereenvolgens de tomatenjam, slablaadjes, gebakken pastinaak, gebakken little gem en de krokante spek.
  3. Garneer met de platte peterselie en dek af met een tweede gefrituurde Rösti.
  4. Steek er een prikker door zoals bij een klassieke sandwich.