Bereidingswijze
- Leg de plakjes ontbijtspek tussen 2 siliconenmatjes en bak krokant in een oven van 175°C.
- Schil de pastinaakwortels en snijd in grove stukken.
- Bak gaar en goudbruin in geklaarde boter en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de hele kropjes little gem in zessen, besprenkel met wat olie en bak of grill kort.
Tomatenjam
- Snijd de tomaten grof.
- Verwarm de boter met de olijfolie.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes en fruit zachtjes tot goudbruin.
- Voeg de kaneel toe en verhit even mee.
- Voeg vervolgens de suiker en de tomaten toe en laat ongeveer 45 minuten zachtjes koken tot het meeste water verdampt is en de massa de stevigheid van jam heeft.
- Schep in potten of trek vacuüm en bewaar in de koeling.
Afwerking
- Frituur de Rösti Driehoekjes en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
- Maak op als een sandwich met achtereenvolgens de tomatenjam, slablaadjes, gebakken pastinaak, gebakken little gem en de krokante spek.
- Garneer met de platte peterselie en dek af met een tweede gefrituurde Rösti.
- Steek er een prikker door zoals bij een klassieke sandwich.