Salade Niçoise met zalm

  • Salade Niçoise met zalm

Salade Niçoise met zalm

Bereidingswijze

Dressing

  1. Weeg en meet alle ingrediënten af in een  maatbeker en emulgeer met een staafmixer.
  2. Breng op smaak met peper en zout.

Salade

  1. Besprenkel de Aviko Steamfresh Partjes met schil met de dressing en laat 10 minuten marineren.
  2. Schik samen met alle andere ingrediënten, behalve de kappertjes en kwartelei (en de zalm en geroosterd brood) op de borden.
  3. Frituur de kappertjes enkele seconden in hete olie tot ze krokant zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Bak de kwarteleitjes op laag vuur met behulp van een stalen ring.

Zalm

  1. Kruid de zalm met zeezout, peper en rasp van citroen en besprenkel met olijfolie.
  2. Vacumeer in een vacuumzak en gaar 10 minuten in water van 65°C.
  3. haal uit de vacuumzak en duw de lamellen uit elkaar.

Geroosterd brood

  1. Snijd het brood in dunne plakken en rooster het op de grill of barbecue.
  2. Wrijf er de doorgesneden tomaat en knoflook over en besprenkel met olijfolie.
  3. Bestrooi met zout en zwarte peper.

Afwerking

  1. Garneer de salade met de warme lamellen zalm, gefrituurde kappertjes en kwartelei en besprenkel met de dressing.
  2. Werk af met het geroosterde brood.