Bereidingswijze
Dressing
- Weeg en meet alle ingrediënten af in een maatbeker en emulgeer met een staafmixer.
- Breng op smaak met peper en zout.
Salade
- Besprenkel de Aviko Steamfresh Partjes met schil met de dressing en laat 10 minuten marineren.
- Schik samen met alle andere ingrediënten, behalve de kappertjes en kwartelei (en de zalm en geroosterd brood) op de borden.
- Frituur de kappertjes enkele seconden in hete olie tot ze krokant zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Bak de kwarteleitjes op laag vuur met behulp van een stalen ring.
Zalm
- Kruid de zalm met zeezout, peper en rasp van citroen en besprenkel met olijfolie.
- Vacumeer in een vacuumzak en gaar 10 minuten in water van 65°C.
- haal uit de vacuumzak en duw de lamellen uit elkaar.
Geroosterd brood
- Snijd het brood in dunne plakken en rooster het op de grill of barbecue.
- Wrijf er de doorgesneden tomaat en knoflook over en besprenkel met olijfolie.
- Bestrooi met zout en zwarte peper.
Afwerking
- Garneer de salade met de warme lamellen zalm, gefrituurde kappertjes en kwartelei en besprenkel met de dressing.
- Werk af met het geroosterde brood.