Salade met Röstiko Rounds, burrata en basilicum-knoflookvinaigrette

  • Aviko Terras Inspiratie Recepten 600X4007

Salade met Röstiko Rounds, burrata en basilicum-knoflookvinaigrette

Bereiding:

  1. Bak de Röstiko Rounds volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en gaar. Halveer de sjalotten en snijd ze in reepjes.

  2. Klop een vinaigrette van de mosterd, het citroensap en de olijfolie. Pers de knoflook en hak de blaadjes van het takje basilicum fijn. Meng allebei door de vinaigrette en breng op smaak met zout en peper.
  3. Schaaf de komkommer in lange linten en rol ze op.
  4. Leg de röstirondjes in 4 kommen of op 4 borden. Meng de salade met de sjalot en de vinaigrette. Verdeel de salade en de komkommerrolletjes over de röstirondjes en leg op elke salade een bol burrata.
  5. Met een maaltijdsalade doe je bijna iedereen een groot plezier. Naast röstirondjes zijn rösti mini en zoete aardappelblokjes ook heerlijk in een salade.

Tip: Bak voor een extra hartige smaak 250 gram gerookte spekblokjes of pancetta in een beetje olijfolie knapperig uit en strooi ze over de salade.

Voedingswaarden per persoon

  • 905 kcal

  • 70 g vet waarvan 27 g verzadigd
  • 49 g koolhydraten
  • 17 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 3,0 g zout