Pulled veggie Sensatie

  • Veggie_pulled

Pulled veggie Sensatie

Een vegetarische Oerfriet Sensatie mag natuurlijk niet ontbreken! Met homemade Amerikaanse koolsalade, pulled veggiestukjes, chilisaus en knapperige bosui.

Bereiding

  1. Snijd de spitskool in fijne reepjes. Meng de spitskool met de wortel, de mayonaise, de mosterd en het citroensap. Hak de peterselie fijn en schep door de koolsalade. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de bosui in ringetjes en houd apart.
  2. Verhit de frituurolie tot 170 oC. Verhit in twee ruime koekenpannen de olijfolie. Bak de vegetarische stukjes in 5 minuten goudbruin en knapperig. Verdeel de stukjes in kleine plukjes.
  3. Bak intussen de Aviko Oerfriet in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat de friet goed uitlekken en schud om met zout naar smaak.
  4. Schep de friet op 10 borden. Verdeel de koolsalade en de 'pulled' vegetarische stukjes erover. Maak af met de chilisaus en de bosui.

Tip

Vegetarische stukjes zijn vaak vegan. Met vegan mayonaise maak je er eenvoudig een vegan Oerfriet Sensatie van.