Portobello-beefburger met Japanse mayonaise en spekrösti

  • Aviko Terras Inspiratie Recepten 600X4002

Portobello-beefburger met Japanse mayonaise en spekrösti

Bereiding:

  1. Meng het gehakt met 4 eieren en het paneermeel. Voeg de tabasco en de oregano toe en kneed het gehaktmengsel goed door. Vorm er met natgemaakte handen 10 burgers van. Bewaar de burgers tot gebruik afgedekt in de koelkast.

  2. Halveer de plakjes bacon of spek en omwikkel de Rösti Bites ermee. Bewaar ze eveneens afgedekt in de koelkast.
  3. Doe voor de mayonaise de wasabi, het laatste ei, de mosterd en het citroensap in een maatbeker. Zet er de staafmixer in. Schenk langzaam de zonnebloemolie erbij en pureer tot een lobbige mayonaise. Voeg naar smaak extra wasabi toe.
  4. Verhit de barbecue of grillpan. Bestrijk de burgers en de portobello's met de olijfolie. Gril de burgers in 10 minuten en de portobello's in 6-8 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
  5. Gril ook de rösti mini in 8-10 minuten goudbruin en gaar; leg ze eventueel in een grillschaal als je ze op de barbecue bereidt.
  6. Leg 10 portobello's op de bolle kant en beleg ze met wat sla en de burgers. Verdeel er de komkommer en uienringen over. Schep er wat wasabimayonaise op en dek elke burger af met een tweede portobello.
  7. Serveer de portobello-beefburgers met de spekrösti en de rest van de wasabimayonaise.
  8. Deze stoere runderburger gaat niet op een broodje maar tussen twee gegrilde portobello-paddenstoelen. Dat maakt 'm behalve extra sappig ook koolhydraatarm.

Voedingswaarden per persoon

  • 1415 kcal

  • 115 g vet waarvan 21 g verzadigd
  • 49 g koolhydraten
  • 42 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 4,0 g zout