Pittig gewokte garnalen met zoete kokoskrieltjes

  • Pittig gewokte garnalen met zoete kokoskrieltjes

Pittig gewokte garnalen met zoete kokoskrieltjes

Bereidingswijze

  1. Marineer de garnalen met knoflook, gember en koolzaadolie (ongeveer 60 minuten) en bak ze daarna kort.
  2. De witte kool voorgaren en terugkoelen, vervolgens alle groenten mengen en samen in de koolzaadolie kort aanbakken.
  3. Glaceer de groenten met de zoete chilisaus en groentebouillon, breng op smaak met zout en limoensap.
  4. Op het laatst de lente-uitjes in kleine ringen snijden en aan de groenten toevoegen.
  5. Sauteer de kriel met de koolzaadolie in een wok of koekenpan goudbruin.
  6. Voeg de ruwe rietsuiker en kokos toe en laat het licht karameliseren.
  7. Naar wens licht zouten.

Tip

Vegetarisch alternatief: vervang de garnalen door gerookte tofu of tempeh. Voeg eventueel 200 g gehakte cashewnoten toe.