Oerfriet No-Meat Chili Sensatie

  • Oerfriet_veggiechili

Oerfriet No-Meat Chili Sensatie

No-Meat Sensatie met kruidige chilibonen, paprika, rode ui, plakjes  ei en zure room. En dat allemaal gegratineerd met cheddarkaas!

Bereiding (10 min.)

  • Verhit de frituurolie tot 170 ºC. Verwarm de chilibonen 5 minuten op laag vuur zonder te koken.
  • Bak de Aviko Oerfriet in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant.
  • Laat de friet goed uitlekken. Schud de friet met zout naar smaak om en schep in het bakje.
  • Verdeel de chilibonen met de paprika, de rode ui en de plakjes ei over de friet.
  • Maak af met de zure room, de kaas en de peterselie. Zet het bakje friet onder de hete salamander (of ovengrill) tot de kaas is gesmolten.
  • Liever vegan? Vervang voor een Vegan Sensatie de zure room door plantaardige yoghurt en het ei en de kaas door vegan kaas.