Oerfriet met een longhaas en knoflookmayonaise

  • Oerfriet met longhaas

Oerfriet met een longhaas en knoflookmayonaise

Bereiding

Hak de rode peper zonder zaadjes fijn in een keukenmachine. Voeg het grove zeezout toe en laat deze kort meedraaien. Doe het zout op een stukje bakpapier en laat het zo'n 10 minuten drogen in de oven op 160 graden. Pureer het teentje knoflook en meng deze met de mayonaise.
Besmeer de longhaas met peper, zout en wat olie en bak iedere kant 2 minuten op hoog vuur in een droge hete pan. Voeg op het laatst een klontje roomboter toe. Haal het vlees uit de pan en laat het 4 minuten onder aluminiumfolie rusten.

Bak ondertussen de Oerfriet goudbruin in een frituur op 180 graden. Laat deze na het bakken uitlekken en bestrooi de frietjes royaal met het zelfgemaakte rode peper/zout mengsel. Snijd de longhaas op de draad in plakken en serveer deze met de overheerlijke frietjes en knoflookmayonaise!