Minipita’s fusion

  • Minipita’s fusion

Minipita’s fusion

Bereidingswijze

Groente

  1. Schrap of schil de worteltjes en blancheer beetgaar.
  2. Kook de bietjes in de schil gaar. Als de bietjes gaar zijn, kun je de schil er met je handen afduwen. Snijd de bietjes, afhankelijk van de grootte, in tweeën of vieren.
  3. Maak de radijsjes schoon en was ze goed met koud water.
  4. Houd deze groenten stand by om à la minute af te werken.

Marrokaanse kip

  1. Snijd de kip in kleine stukken en laat het vel zitten.
  2. Meng in een groot bekken met de Ras el Hanout en gembersiroop en breng op smaak met zout.

Tzatzikisaus

  1. Was de komkommer en verwijder het zaad. Laat de schil zitten. Maal fijn in een blender.
  2. Snijd het teentje knoflook ragfijn en voeg bij de komkommer.
  3. Voeg de overige ingrediënten toe en breng op smaak met peper, zout en het citroensap.

Afwerking

  1. Verwarm de mini pitabroodjes 10 minuten in een oven van 125°C zodat ze bol gaan staan.
  2. Bak ondertussen de kip in olie goudbruin en gaar. Je kunt dit ook in de mise en place doen en à la minute regenereren.
  3. Grill de groenten à la minute in een hete grillpan, op een grillplaat of op de barbecue. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Frituur de Aviko Pure & Rustic Fries en bestrooi met een beetje zout.
  5. Snijd de pitabroodjes open en vul met friseesla, gebakken kip en tzatzikisaus.
  6. Maak de bordjes of schaaltjes op met de pitabroodjes, groenten en Pure & Rustic Fries.